kreditkortsföretag tillslag-vad betyder det här för dig

Med alla banker i en frenesi att minska sina förluster till sina mestadels bedrägerier, många av de större livets långivare lägger i stället fler begränsningar återigen avskräcka de hårt arbetande medborgarna från fly ur skuldfällan. Senaste nyheter och ännu mer att komma aviserar förändringar som kommer att påverka livet som vi känner det, även för de ansvariga korthållare och särskilt för aggressiv utlåning praxis för höga räntor konsumenter idag. Så var på jakt och vara mycket försiktig med upp och kommande ändringar i din kredit, kan det vara bra eller dåligt.

• Använd det eller förlora det politik: Stora namn kreditkortsföretag har Boksluts för “inaktivitet”. Vilket betyder, även om du har bra kredit och hålla kort runt för nödsituationer, kan dessa konton stängas utan förvarning på grund av det ansvar som är “död ved” klienter. Detta kan släppa dem kredit värdering dramatiskt upp till 40 poäng.

• Gränser sänks under nuvarande balanser: Låt oss säga att du har ett kreditkort med en $ 5000 limit och du har $ 4000 i avgifter på det kortet. Snart dessa företag kan minska det tillgängliga saldot till lägre än den balans som du för närvarande skyldig. Vad betyder det här för dig? # 1 Det kommer att visa dig som maxade ut eller ens om din kreditgräns, vilket skulle kunna omfatta över gränsen avgifter utan ytterligare fler höjningar din skuld till tal. Ännu en nedgång i din kredit värdering.

• Retroaktiv ränteuppgång: (. Även om konsumenten har aldrig missat en betalning) Detta är den enda bransch som är i stånd att retroaktivt höja priserna som åläggs en persons kredit mycket uppmärksamma på dina uttalanden.

• universell standard lagar: Även om detta har varit i praktiken i några år nu, mer och oftare den håller på att verkställas. Kreditkortsföretag höja räntorna bara för att en fordringsägare rating har gått ned, även om de aldrig har missat en betalning med bolaget.

• Sena straff: Dessa är att utmaningen genom senaten, men hur är det att de kan ta ut för höga förseningsavgifter efter ännu en dag för sent på en betalning … tänk om brevbäraren levererar din kuvertet en dag för sent? Skulle du betala för höga avgifter för det? Och ger att dessa Billion Dollar företag rätt att höja ditt intresse sedan till mer än 30%?

Sätt dina kort på is-bokstavligen! Frysa dem i en skål med vatten för akut bruk (och inte mikrovågsugn dem för enkel åtkomst-du förstöra kortet). Detta är en av mina favorit metoder för att avgöra om jag verkligen behöver använda den. Efter de 30 minuter det tar att köra under varmt vatten brukar jag kan hitta något mer viktigt att spendera mina hårt intjänade dollar. Om du har problem att hantera dina räkningar eller ens göra minsta betalningar, nu är det dags att börja ett skuldfritt liv.