kreditupplysning-how för att dissekera din rapport

Vad säger detta lilla kreditupplysning om dig? Din kredit rapport är en rapport kort av hur väl du betalar dina räkningar och en historia av vem du är. Den berättar också när och hur många gånger i det förflutna du har ansökt om kredit. Det kanske inte visar alla dina kreditkort konton, eftersom inte alla företag rapporterar till kreditupplysningsföretag, och beroende på vilken rapport du får det kan ha viss information som andra inte. Detta beror på att borgenärerna kan välja vilka av de tre byråerna som de rapporterar till eller om de rapporterar alls. Här kommer vi att bryta ner vad som väntar när du läser din rapport.

Den första delen är din identifierande information. Detta är en ganska självförklarande området. Det innehåller ditt namn, adress, telefonnummer och skatt id-nummer. Det kan även innefatta andra vitala statistik som tidigare adresser och tidigare arbetsgivare.

Din kredit historia är köttet av din rapport. Det omfattar fullständig uppdelning av din skuld. Vad du är skyldig och vem du är skyldig. Det kan innefatta eventuella försenade betalningar av dig (utbetalningar mer de 30 dagar för sent), din utestående skuld (från hur mycket du är skyldig till hur mycket du betalningar) och det totala kreditbeloppet för närvarande tillgängliga för dig. Dessa poster visas för alla dina konton, inklusive dina bankkonton, kreditkort och inteckningar. Detta avsnitt håller dig i 7 år.

I nästa avsnitt är det offentliga register området. Förhoppningsvis detta område är tom. Hursomhelst, skulle detta område omfatta alla anmälningar av konkurs av domstolsbeslut. Detta kan innehålla saker som fastighetsskatt inte betalas (panträtt). Detta avsnitt gäller även för 7 år efter ut på rapporten utom i händelse av konkurs, som stannar på din rapport för 10 år.

Den sista delen är för förfrågningar till din kredit. När en borgenär (eller dig själv) kontrollerar din kredit den dyker upp i rapporten som en förfrågan. Det finns två former av dessa, hårda och mjuka. Mjuka förfrågningar inte stanna på din rapport, är de helt enkelt gånger när du har tittat in din egen kredit. Hårda förfrågningar kommer mestadels från fordringsägare. De ser in i din rapport för att se vilken typ av risk du utgör. Om din kredit är tillräckligt bra för att få dig lånet då det hårda utredningen inte kommer att påverka din kredit. Om du ansöker om flera krediter på en gång, kan det dock ta upp en röd flagga och visa perspektiv långivare du kan försöka att ta pengarna och springa.

Det är viktigt att få hela bilden när du tittar på din kredit rapport. Det bästa sättet att detta är att kontrollera din rapport med alla tre byråer. Som sagt tidigare, kan dessa rapporter varierar så du vill försäkra att oavsett vilken byrå borgenären kontrollerar med du har den bästa möjliga chans att bli godkänd på korrekt, aktuell information.