låg inledande perioder – Stora besparingar vid avsedd användning.

En sak vissa kreditkort erbjuder en låg inledande ränta. För de första sex till tolv månader, kommer kortinnehavaren att debiteras mycket låg ränta. Beroende på kortet, kanske innehavaren inte att debiteras någon ränta alls under denna tidsperiod.

Efter en viss tid, går kortet sedan till en normal takt där innehavaren kommer att debiteras en högre ränta. Räntan sätts av vad kreditkortsföretag att du gick igenom, och den nya kursen skulle ha givits till dig innan handen, så det kommer inte finnas några överraskningar.

Ett bra exempel på hur en låg ränta kort kan hjälpa är vad som hände med min vän Corey. Han hade ett bra betalt jobb, var skuldfritt och den enda av våra vänner att ha sin egen plats rakt ut ur gymnasiet. Men flera hemmafester och ett par ensamma nätter senare hade öl och telefonsamtal köra sina kreditkort räkningar så högt att han inte längre kunde betala av varje månad. Att bidra till att ge honom lite andrum han ansökte om en låg inledande ränta kreditkort med ett annat företag och flyttat sitt gamla saldo kreditkort till sin nya man. Den låga intro räntan gav honom utrymme han behövde och han snabbt lönat balansen innan den låga passerat.

Många människor upplever samma sak, kanske inte med öl och 900 nummer man upptäcker på sena infomercials, men med vardagliga saker som livsmedel, kläder och elektronik. Låg inledande priser kan avsevärt lindra någons börda. Om kortinnehavaren kan betala av hela sitt belopp innan den låga ut, kan de spara en massa pengar genom att inte ta itu med intresse.

Om du har något som du vill köpa som en storbilds-TV eller har en fest och behöver det nödvändigaste (fat, öl bongar, sprit, 900 nummer på högtalartelefon) låg intro-kort skulle vara perfekt. Istället för att oroa dig betala av balansen i slutet av månaden så att du inte kommer att komma hit med så höga räntor, kan du ha lite utrymme och ersätta hälften av det av en månad och den andra halvan av nästa.

Den andra bra användning av låga intro kort är att de nästan är som ett kortsiktigt lån som är räntefria. Om du är en småföretagare och du har en långsam tid under en del av året, att ha ett kreditkort med en låg intro kan bidra till att ge dig en knuff så att du inte förlorar alltför mycket intäkter. Dessutom skulle om du är i desperat behov av ett lån och bankerna vägrar att ge dig ett lån, med en låg intro kreditkort vara bättre än, säg, att be till maffian för ett lån. Om du inte betalar lånet av med den tid din kurs går upp måste du börja betala ränta, men åtminstone du inte kommer att få betala med brutna ben eller bär ett par cement skor.

Även låga intro korten har utvecklats för att vädja till människor för att få dem att registrera sig med ett visst företag, det finns otaliga saker du kan använda dem för. Betala av saldon på andra kreditkort, kortfristiga lån och göra stora inköp samtidigt som dig själv lite andrum är några av de saker en låg intro-kort kan hjälpa dig med.