lån för dåliga krediter

Personlig skuld i Storbritannien har stigit till rekordnivåer under de senaste åren. Bank of England har nyligen bekräftat att personlig skuld på en nationell nivå uppgår nu till mer än £ 1,065 miljarder. Nya rapporter i media tyder dock på att med låga räntor på lån som den brittiska allmänheten blir allt mer bekväma (och möjlighet) att hantera höga skuldnivåer. Dessa rapporter har ett bra bevismaterial bakom dem också, inte minst det faktum att 2004 var medelåldern för direkt homeownership sjönk till en rekordlåg nivå, visar att människor betala av sina bolån snabbare än någonsin tidigare!

Men, med en stor andel av befolkningen hanterar någon form av skulder det är oundvikligt att vissa människor kommer att sluta med skuldproblem, ibland förskyllan av sina egna. När detta händer, kan lånen bli svårt om inte omöjligt att betala av. Människor med dåliga skuldproblem landa då sig med en dålig kredit historia som hamnar utom dem från att ta ut lån till en anständig ränta i framtiden.

Lån för människor med dålig kredit

Men, har en dålig kredit rekord inte vara vara allt och avsluta alla att köpa på kredit. I dagens konkurrensutsatta lån marknaden finns allt fler specialiserade lån företag som är redo och villiga att ta emot ansökningar om lån och krediter från personer med en dålig kredit historia. Om du har förvärvat länet domar (CCJs), har försummat lån betalningar eller kreditavtal, har inteckning efterskott eller har försatts i konkurs, kan specialiserade företag som erbjuder lån för dåliga krediter kan hjälpa dig.

När du ansöker om lån för dåliga krediter, traditionella långivare tenderar att se nästan uteslutande på din kredit-fil för att bedöma risken att låna ut pengar till dig. Men specialiserade företag som handlar med lån för dåliga krediter är mer benägna att ta hänsyn till andra faktorer. Dessa “andra faktorer” kan inkludera din nuvarande sysselsättning och nivå av anställningstrygghet, samt hur stor inkomst du har att komma in och om du har eget kapital i ditt hem. Om du är en hyresgäst då dina chanser att få lån när du har en dålig kredit historia är betydligt högre om du har varit närvarande vid den hyrda samma boende för 3 år eller mer.

Hur mycket kan lånas på lån för dåliga krediter?

Hur mycket en långivare är villig att ge människor med en dålig kredit historia på lån för dåliga krediter snarare beror på hur väl de presterar i lånet bolagets bedömning. Varje dålig kredit sökande kommer att bedömas på sina individuella förutsättningar, med dåliga krediter sökande som ses som en mindre risk för lån företaget kan låna mer på en bättre ränta än de som anses vara en högre risk. Som en vägledning kan dåliga krediter sökande till ett kreditkort att kunna ta emot en kreditgräns på £ 2500, medan dåliga krediter sökande söker en inteckning kanske kan låna 2-2,5 gånger sin lön.