ny lag kan hjälpa någon att förstå riskbaserad prissättning, kredit värderingar

Nyligen passerade förordningar kommer nu att ge dem som jämför bolåneräntor och även de som jämför kreditkort erbjuder större förståelse för hur deras priser och uppskattningar betalning härleds.

Enligt de nya lagarna, som genomfördes den 1 januari, måste fordringsägarna varna konsumenterna när deras kreditupplysningar har använts för att ge dem mindre förmånliga priser än andra kunder.

Denna process, som kallas riskbaserad prissättning, händer när olika räntesatser ges till konsumenter baserat på deras kredit historia, Dallas Morning News rapporterar. Dessutom kommer de som anses en större risk, och få högre som ett resultat, även förses med en fri kredit rapport och information om hur företaget fastställt sina priser.

Godkänd enligt rättvis och korrekt kredit Transactions Act, de nyligen genomförda lagar expandera på befintliga krav, vilket mandat emittenter ger konsumenterna kredit värderingar som de använder när de fattar beslut om lån, säger nyhetskälla. Dock kommer den utökade informationen konsumenterna får kan göra det lättare för de sökande att bestämma områden av deras ekonomiska rekord som behöver förbättras.

“Nu vet du att du får ett högre pris på grund av din kredit värdering och kredit värdering härleds från informationen i din kredit-fil,” Barrett Burns, vd för VantageScore Solutions, berättade nyhetskälla. “Det väcker medvetenhet, vilket är mycket hälsosamt för konsumenten.”

Borgenärer kan undvara denna information på ett av två sätt. De kan välja att ge konsumenten ett meddelande, avslöjar beslutet och hur en kredit historia har använts för att härleda det, eller de kan ge de sökande med en gratis kopia av sin kredit värdering och hur den förhåller sig till de av andra kunder.

Detta kommer sannolikt att spara dem som söker bolån och kreditkort ytterligare medel, eftersom det faktiskt ger dem ett gratis sätt att få tillgång till sin kredit poäng. Förespråkare av de nya upplysningar säger också detta kommer att göra det lättare för konsumenterna att hitta fel i sin rapport, eftersom de kommer att få mer tillgång till informationen.

Konsumenterna kommer också att ha en ytterligare fördel som den nya processen tillåter dem att kontrollera och se hur olika företag väljer att hantera sina uppgifter.

Förr i tiden, skulle denna information inte vara tillgänglig för de sökande, en process som ofta lämnade de som trodde att de hade kvalificerat kredit poäng att undra varför de nekades. Dock bör detta nya system att hjälpa belysa dessa beslut till den genomsnittliga individen.