offer för identitetsstöld nu vad

Upptäcka din identitet har blivit stulen medel du behöver för att agera. Det finns några saker du behöver göra om du är ett offer för identitetsstöld. Medan vi kan omöjligt täcka dem alla i en artikel, kommer vi komma igång.

Det allra första du bör göra är att kontakta bedrägeriavdelning av de tre stora kreditbyråer. Du behöver bara anmäla en av dem och de kommer att meddela resten. Dina konton kommer att flaggas, vilket innebär att borgenärerna måste ringa dig innan ge kredit.

Det kommer att vara viktigt för dig att övervaka dina kreditupplysningar, och frysa dina kreditupplysningar är också en bra idé. Detta förhindrar att någon är på väg att ge ut krediter från att komma åt dina filer förutom om du ger dem behörighet.

Du måste kontakta polisen så snart som möjligt. Anmäla brottet och lämna så mycket information som du kan. Lista alla bedrägliga konton och få en kopia av rapporten. Det är denna rapport som skyddar dig från att vara ansvarig för framtida kostnader i ditt namn. Om din kredit rapport visar nya konton som öppnats av stöld, måste du omedelbart kontakta de borgenärer.

Du bör kontrollera med din bank för att se om det har skett någon bedräglig verksamhet. Det är en bra idé att stänga dina konton och öppna så att du har nya kontonummer. Den lilla krångel är nu mycket mindre än om de lyckas tömma dina bankkonton.

Om ditt bankomatkort stals det är viktigt att veta att även om du har ett visst skydd handlingen fortfarande lämnar du ansvarig för en viss grad. Mängden skulden beror på hur lång tid det tog för dig att anmäla brottet. En annan utmärkt skäl till varför du bör titta på dina bankkonton regelbundet.

Även om du inte har ett pass måste du kontakta Passport Tjänster och låt dem veta att du har varit ett offer för identitetsstöld. På så sätt kan de flagga dig och se till att ingen får en bedräglig pass i ditt namn.

Mobiltelefon tjänster är en av de vanligaste bedrägliga handlingar som utförts av tjuven. Om du hittar tjuven har plågats upp stora telefonräkningar i ditt namn är det viktigt att kontakta leverantören för instruktioner om hur du vill gå vidare.

Tänk på att medicinsk identitetsstöld, körkort stöld och stöld som involverar andra familjemedlemmar är alla vanliga så håll ett vakande öga på alla dina finanser om du har varit ett offer för identitetsstöld, och fortsätter att vara flitig tills du är visst finns det ingen mer aktivitet.