öka din försäljning genom att acceptera kreditkort

Det är en tanke på att köra en online-verksamhet innebär att du måste acceptera kreditkort. Om du inte då du förlorar så mycket som 70% av din försäljning till konkurrenter som accepterar kreditkort enligt en artikel publicerad av Forbes Magazine. Men det är inte bara online-företag som drabbas förlorad försäljning genom att inte acceptera kreditkort. Samma 70% siffra, och högre i vissa fall, gäller för off-line företag liksom.

de flesta människor bär inte mycket kontanter

Tack vare direkta löne insättning och betalkort, 50% av amerikanerna bär “ett par singlar och får en fem eller tio” och 40% bära “runt $ 5 eller mindre inklusive mynt” enligt en opinionsundersökning utförd av ett företag nyligen.

Detta innebär att även om du säljer billiga objekt som du kommer att jaga bort så mycket som 90% av dina potentiella kunder om din produkt eller tjänst kostar mer än vad de bär med dem just nu, och du inte accepterar kredit-och betalkort.

Även Starbucks, som har en genomsnittlig försäljning transaktion belopp av $ 4 gör huvuddelen av sin verksamhet med kreditkort och betalkort transaktioner.

Statistik visar att den genomsnittliga amerikanen bär minst fyra kreditkort och nästan alla amerikaner bär ett betalkort. Du missar en hel del köptillfällen om dessa kort inte är välkomna på ditt företag.

de flesta konsumenter föredrar att betala med kreditkort

Inte bara undviker konsumenterna besväret bära kontanter, vilket inkluderar hot om förlust eller stöld, men också njuta av trygghet att veta att deras bank är villig att backa upp dem om de hamnar i en tvist med din verksamhet över kvaliteten av dina produkter eller tjänster.

sedan finns det bonusprogram

En hel del program kreditkort erbjuder pengar tillbaka eller andra incitament för varje dollar som en konsument avgifter till sina kort. Människor som är inskrivna i bonusprogram kommer att gå ut ur deras sätt att betala med kreditkort och undvika att använda kontanter till varje pris. Om ditt företag inte vill hjälpa dem att tjäna sina belöningar, kommer de helt enkelt hitta ett annat företag som gör det.

kreditkort är mer bekvämt för big-biljett köp

Kunder som spenderar hundratals eller tusentals dollar på en produkt förväntar enkelt kunna betala med kreditkort. Detta gäller särskilt för de kunder som inte har råd att betala för sina inköp på en gång och som planerar att betala återstoden av under en tidsperiod.

vissa kunder tvingas använda kreditkort

Anställda som gör inköp på uppdrag av sina arbetsgivare eller anställda som reser på företagets verksamhet, ofta utfärdas företagskort som de förväntas använda för alla inköp. Redovisning av kontanta utgifter, och den efterföljande processen för ersättning till arbetstagaren för sina out-of-utlägg, är en mardröm för företagen. Om du inte accepterar kreditkort, är de anställda handla någon annanstans.

du miste om B2B-inköp

Många företag som gör inköp av varor eller tjänster för eget internt bruk eller för återförsäljning föredrar att betala med ett kreditkort för bokföringstekniska skäl. Inte acceptera kreditkort innebär att du går miste om möjligheten att tjäna återkommande kunder som tvingas att ta sin verksamhet någon annanstans.

Förhoppningsvis har du hittat en eller flera goda skäl att börja ta emot betal-och kreditkort på ditt företag. Och om anledningen till att du inte acceptera dem är att du tror att du inte har råd att, tänk om. Sanningen är: Du har inte råd att inte!