olika typer av handelsfartyg tjänster

En köpman tjänst, som behandlar kundens kreditkort för företagets ägare, ges till honom både av banker samt oberoende säljorganisationer. Att utnyttja en serviceavgift som en bank tillhandahåller, bör företagaren starta ett konto med banken. De flesta banker, som ger handlare tjänst, kräver också kunden att ha ett eget affärsområde konto med banken så att de kan sätta in pengar på kontot efter bearbetning av kortet.

En köpman tjänst kan också tillhandahållas av en oberoende organisation som kallas en tredje part konto leverantör. Dessa privata organisationer tillåta näringsidkare att använda sina konton i utbyte mot fastställda avgifter för olika typer av tjänster. Merchant serviceavgifter kommer att vara olika för offline och online kreditkortstransaktioner, och för olika volymer av varor, och för olika typer av kreditkort.

Förutom dessa finns det många en köpman tjänsteleverantör specialiserad på transaktioner på nätet, den mest kända bland dem är PayPal. De som är i huvudsak i marknadsföring på nätet kan ha ett konto som erbjuds av leverantörer som PayPal integrerat i varukorgen tillhandahållandet på deras sajt. Genom att ha en sådan handlare tjänst, kommer kundens kortuppgifter kontrolleras omedelbart efter deras knappa in dessa uppgifter efter shopping.

Avgifterna för handelsfartyg tjänster är i allmänhet olika för banker och utomstående säljarkontot leverantörer. Även inom privata organisationer, kommer avgiften varierar från en tjänsteleverantör till en annan. Det finns några vanliga avgifter som tillämpas i fråga om alla tjänsteleverantörer. Men förutom att det finns en mängd olika avgifter under olika huvuden som en företagare blir skyldig att betala när han får räkningen i slutet av varje månad.

Ett problem som ansätter många affärsmän är att de inte får vara noggrann med komplexiteten av kreditkort bearbetning. På grund av det, blir det mycket tidskrävande för många människor att förhandla fram ett bättre avtal med sina leverantörer handelsfartyg tjänsteleverantörer. Även olika typer av rabatter som erbjuds, ibland handlarna själva är inte säker på vilken typ av rabatter som de ska be om.

En annan komplikation när du använder en handlare tjänst är när innehavaren av ett kreditkort vill transaktionen avbryts, eller när det finns en manuell eller dator fel under bearbetningen. Den organisation som har utfärdat kreditkortet returnerar sedan affären till tjänsten. De i sin tur, returnera den till företagets ägare, som sedan tvingas att antingen ge upp anspråket, eller ta upp saken med kunden. Svårigheterna att hantera en serviceavgift måste anses det pris man måste betala för kundens bekvämlighet och den resulterande högre vinstmarginal.