online shopping – använda kreditkort säkert på nätet

Under senare år online shopping har blivit en del av vardagen och konkurrerar huvud på med mer traditionella sätt att handla för allt från livsmedel genom att resa.

Trots ökningen av online shopping finns ofta rädsla för personlig information hamnar i orätta händer och risken för kreditkortsbedrägerier inträffar. Medan allt innebär en risk, bör handla online vara relativt säker förutsatt att du följer dessa tips för att hålla dina uppgifter i rätt händer.

Använd välkända hemsidor: Internet har mognat till den grad att många online-företag som Amazon har blivit välkända namn. Dessutom har stora märken från den verkliga världen flyttat ut på nätet. Välkända namn är benägna att använda de senaste online säkerhetsåtgärder och hantera ett stort antal transaktioner.

Kontrollera företagets rykte med första gången inköp: Ibland är du skyldig att vilja köpa något på nätet från ett företag som du inte har köpt från tidigare. Om det är första gången handla med ett företag så kolla in företaget innan köp för att vara säker på att de har ett gott rykte. Före Internet var du tvungen att lita på folk du känner för rekommendationer, men dessa dagar finns det många konsumenter översyn webbplatser där företag och produkter betygssätts och diskuteras. Du kan också kontrollera Better Business Bureau för mer information om företaget, inklusive kända klagomål.

Använd endast säkra webbplatser: När din nöjd med företaget du köper från du måste se till dina kreditkortsuppgifter bearbetas med hjälp av en säker anslutning. Den vanligaste formen av säker kryptering kallas Secure Sockets Layer eller SSL för korta. SSL krypterar data och bryter upp den i små bitar så att informationen inte kan läsas av vem som helst som vill avlyssna den.
För att kontrollera ditt köp med hjälp av SSL eller Secure-tekniken finns det några saker att hålla utkik efter i din webbläsare. Beroende på dina inställningar i webbläsaren kan du få ett meddelande om att du går in i ett säkert område. Det säkra området börjar normalt på första sidan där du anger personuppgifter. Du kan också hålla utkik efter ett hänglås i webbläsarens symboliserar sidan är säker. Oftast adressfältet i din webbläsare kommer att förändras från att starta med http till https.

Skicka aldrig dina kreditkortsuppgifter via icke-säkra online metoder såsom via e-post. Sådana metoder kommer att erbjuda lite skydd.

Säkerhetskod: Ett ökande antal nätbutiker nu begära CVV eller Card Verification nummer när du gör ett köp. CVV-koden är den lilla koden som visas på signaturen bar på baksidan av ditt kort. Normalt de 3 sista siffrorna i koden krävs. Detta är för att förhindra att någon som har lyckats få ditt namn, kortnummer och utgångsdatum från att kunna göra inköp med ditt kort.

Ytterligare säkerhet: En annan säkerhetsfunktion som kreditkortsföretag använder är att skapa ytterligare en säkerhetsnivå genom att lägga till ett extra lösenord. Ett exempel på detta är Verified by Visa eller Mastercard Secure Code. Detta är en valfri funktion så bara erbjuder stöd med utvalda webbplatser eller betalning processystem. Om du aktiverar koden och handla på webbplatser som bär logotypen kommer utcheckning processen kräver lösenord du ställer in så att godkänna ditt köp.

Phishing e-post – inte få hooked: Var uppmärksam på e-bedrägerier för att sära dig från dina kortuppgifter. E-bedrägerier som är utformade för att samla in personlig information som lösenord och kreditkortsuppgifter kallas phishing e-post. Tanken är att tusentals eller hundratusentals skickas ut i hopp om att upprullning i intet ont anande offer och få dem till en del med konfidentiell information. De e-postmeddelanden verkar vara från välkända företag och kan se ganska övertygande. Dock kommer legitima företag, inklusive alla banker skickar aldrig du ett mail med en länk som begär ditt användarnamn, lösenord eller kreditkortsuppgifter. Om du är osäker, skriver du in webbadressen i bolaget avser att direkt i webbläsaren istället för att följa den e länken.

Använd ett kreditkort online bedrägeri skydd: Ifall allt annat misslyckas det lönar sig att känna till policy för online-bedrägerier skydd som erbjuds av ditt kreditkortsföretag. Många kreditkortsföretag erbjuder skydd mot köp gjorda utan ditt medgivande och har speciella klausuler att omfatta inköp online. Kreditkort tenderar att erbjuda mer skydd än bankkort eftersom de inte direkt ta bort pengar från din egen rygg konto. Om en transaktion går under utredning eller visar sig vara bedräglig du aldrig kan hamna ur fickan med ett kreditkort som ger din kortutgivare ger skydd.

Online shopping är definitivt här för att stanna och online-säkerhet fortsätter att avancera. Det finns argument för att handla på nätet kan vara säkrare än shopping via telefon eller ens i person som du aldrig lämna dig kortuppgifter över till en annan person. Kom bara ihåg att följa dessa tips för att hålla din online shopping trygg och säker.