oönskade kreditupplysning – Varför din kreditvärdighet är faktiskt en nyttig tillgång conside

För många små affärsprojekt, bra eller liten likadana, skaffa tillgång till lån är en oumbärlig livlina. Detta har blivit ännu viktigare på grund av att den internationella lågkonjunkturen 2008. Långivare har höjt sina kriterier för presumtiva låntagare. Företagare och vanliga konsumenter har drabbats av denna utveckling. Oavsett om du behöver ett kapitaltillskott för din organisation, eller om du bara behöver en bil lån, inser du att din kredit värdering har blivit stödjepunkt för långivarnas beslut oavsett om att godkänna eller avslå din låneansökan . Bortsett från detta, långivare också basera sina beslut på vilken ränta fäste att tilldela dig på graden av din kredit värderingar.

Din kredit värdering är ofta ett tresiffrigt tal i intervallet 300 till 850 som verkligen används som ett mått på din kreditvärdighet, kan det vara, sannolikheten som du skulle betala tillbaka vad du arrangerar att låna. Det tar hänsyn till komponenter inklusive din betalning historia, din hastighet av kredit nyttjande, längden på din kredit historia, din ägo av olika former av kredit, och hur du normalt tillåta undersökningar av din kredit rekord. Alla dessa uppgifter kommer från rapporter utgivna av dina fordringsägare och samlare räkningen för 3 viktiga organ Kundrapportering: Equifax, Experian och TransUnion.

Varenda skadligt låntagaren beteende som visar upp på din kredit rapport blir översatt som poängavdrag till din kredit värdering. Att veta hur mycket din kredit värdering påverkar din ekonomiska välbefinnande, du måste vara vaksamma för att skydda denna nyttig tillgång från komponenter som kan ha en effekt på det negativt.

Bestämmas visa stadig ansvarsfullt låntagare beteende. Det innebär att du måste vara uppmärksam på att producera tid faktura betalningar och att visa återhållsamhet med utgifter. Skulle du oftast att använda upp hela din kreditgräns, ger detta intrycket att du bara inte kan styra din investering och redovisas som ett skadligt beteende i din kreditupplysning.

Du måste också vara vaksamma för uppnåeliga fel i dina kreditupplysningar. Gör det till en vana att bedöma dina kreditupplysningar årligen. Felaktigheter är inte så ovanligt som du kan överväga. Var i din vakt mot sannolika identitetsstöld. Om du någonsin avslöja felaktiga negativa artiklar i din kredit rapport, vidta omedelbar verkan genom att skriva en tvist brev till kreditupplysningsföretag som utfärdat rapporten.