över 80 miljoner människor i landet arbetar nu hemifrån enligt oss statistikbyrå

Vad är en kredit värdering?

En kredit värdering är ett tal som beräknas baserat på din kredit historia för att ge långivarna en enklare “låna / don ‘t låna” svar för personer som ansöker om kredit eller lån. Detta nummer hjälper långivaren identifiera den risknivå som de kan ta om de lånar ut till någon. Medan samma slutresultat kan komma genom att granska den faktiska kredit rapport (som långivare brukar göra), är den kredit värdering snabbare och mindre subjektiv. Systemet ger poäng baserat på informationen i rapporten kredit, och den resulterande poäng jämförs med den för andra konsumenter med liknande profiler. Med denna information kan långivare förutsäga hur sannolikt någon är att återbetala ett lån och göra utbetalningar i tid. Det är den kredit värdering som gör det möjligt att få omedelbar kredit på platser som elektronikaffärer och varuhus.

Även om det finns flera scoringmetoder är poängen oftast används av långivare känd som en FICO grund av sitt ursprung med Fair Isaac och företag. Fair Isaac är ett oberoende företag som kom upp med scoring metod och programvara som används av banker och långivare, försäkringsbolag och andra företag. Var och en av de tre stora kreditbyråer (Experian, Equifax och TransUnion) arbetade med Fair Isaac i början av 1980-talet för att komma upp med scoringmetod.
De tre nationella kreditbyråer har var sin egen version av FICO poäng med sina egna namn.

Equifax har Beacon-systemet, har TransUnion det Emperica systemet, och Experian har Experian / Fair Isaac systemet. Varje bygger på den ursprungliga Fair Isaac FICO scoring metod och ger likvärdiga numeriska resultat för en viss kredit rapport. Vissa långivare har också egna scoringmetoder. Andra scoringmetoder kan innehålla information såsom din inkomst eller hur länge du har varit på samma jobb.
Tills nyligen var din kredit värdering inte är tillgängliga för dig. Endast långivare och andra företag som använt poängen kan komma åt det. Fair Isaac och Company kände att poängen bara skulle förvirra konsumenterna, eftersom det inte fanns något att berätta för dem vad det innebar eller vad långivarna letade efter.
År 2001 förändrades dock allt detta på grund av påtryckningar från den amerikanska kongressen, industri, och konsumentgrupper. Nu kan du få din kredit värdering på ett antal webbplatser, däribland de tre stora kreditbyråer, och på Fair Isaac webbplats. Du kan också be din långivare för att få tillgång till din poäng när du ansöker om ett lån.
Få din gratis kredit rapport. Den rättvis och korrekt kredit Transactions Act (Facta) har rullat ut rätten till varje konsument för en gratis kopia av sin kredit rapport från varje av de tre kreditbyråer per år. Kolla www.annualcreditreport.com eller ring
1-877-322-8228

vad betyder din kredit värdering?

Denna rating system är tänkt att utveckla en ögonblicksbild av den risk du utgör för närvarande till en långivare. Flera parametrar i din kredit-fil, inklusive längden på kredit historia, antal öppna konton, lån, bolån, offentliga register och andra är utformade för att producera en tresiffrig poäng mellan 300 och 900. Det finns andra värderingar som används av långivare och försäkringsbolag
(Av vilka några är utvecklat av FICO) såsom Application and Behavior poäng. De andra hoppbetygen tar annan information i beaktande. Vanligtvis en långivare kommer att använda en kombination av din kredit värdering med andra faktorer för att avgöra din risk. De har alla samma mål, att fastställa låntagarens potentiella risken. Oavsett om poängen genererades av FICO eller ett system baserat på FICO parametrar, ger de alla en industristandard tresiffriga poäng. Denna poäng placerar låntagaren i en av tre huvudkategorier.
Om din kredit värdering är över 800, du är i topp 10% av befolkningen.
Om din poäng är ca 710, du har rätt i mitten. (Hälften av den amerikanska befolkningen är bättre, och hälften är värre.)
Om din poäng är under ca 575, du är i botten 10%.

Normalt innebär en långivare eller kreditkortsföretag flera cutoff punkter. Till exempel, om du är över 800, kan du erbjudas Platinum kortet. Om du är över 700, kan du erbjudas Gold Card. Om du är på gränsen, kan din ansökan hänskjutas till en kreditchef för vidare granskning.

Det är viktigt att komma ihåg – vad är ett lågt betyg för en långivare, kan vara OK för en annan. (Och, det finns fortfarande några långivare som inte använder poäng alls.) Långivarens satt sin egen politik och pekar cutoff, och de kan rikta sina erbjudanden till människor i specifika områden av kredit poäng.
Normalt innebär en långivare eller kreditkortsföretag flera cutoff punkter. Till exempel, om du är över 800, kan du erbjudas Platinum kortet. Om du är över 700, kan du erbjudas Gold Card. Om du är på gränsen, kan din ansökan hänskjutas till en kreditchef för vidare granskning.
Det är viktigt att komma ihåg – vad är ett lågt betyg för en långivare, kan vara OK för en annan. (Och, det finns fortfarande några långivare som inte använder poäng alls.) Långivarens satt sin egen politik och pekar cutoff, och de kan rikta sina erbjudanden till människor i specifika områden av kredit poäng.
beräkna din kredit värdering
Tänk på din kredit värdering som du skulle en klass i skolan. En lärare beräknar kvaliteter genom att ta poäng från tester, läxor, närvaro och allt annat de vill använda, viktning var och en enligt betydelsen i syfte att komma fram till ett slutligt enda nummer (eller bokstav) poäng. Din kredit värdering beräknas på ett mycket likartat sätt. Istället för att använda poängen från pop frågesporter och rapporter som du skrev, använder den informationen i din kredit rapport.
Antalet i sig kan variera från 300 till 900. Formeln för exakt hur betyget beräknas är patentskyddad information och ägs av Fair Isaac. Här är emellertid en ungefärlig uppdelning av hur det fastställs:
35% av poängen är baserad på din betalningshistorik. Detta är logiskt eftersom en av de främsta anledningarna en långivare vill se poängen är att ta reda på om (och hur snabbt) du betalar dina räkningar. Poängen påverkas av hur många räkningar har betalats sent, hur många som skickades ut för insamling, eventuella konkurser, etc. När dessa saker hände kommer också spelar in. Den nyare, desto värre blir det för din totala poäng.
30% av poängen är baserad på utestående skuld. Hur mycket är du skyldig på bil-eller lån? Hur många kreditkort har du som är vid sina kreditlimiter? Ju fler kort du har på sina gränser, kommer att sänka din score vara. Den tumregel är att hålla dina kort saldon på 30% eller mindre av sina gränser.
15% av poängen är baserat på hur lång tid du har haft kredit. Ju längre du har haft etablerad kredit, desto bättre är det för din totala kredit värdering. Varför? Eftersom mer information om din tidigare betalning historia ger en mer korrekt förutsägelse av dina framtida åtgärder.
10% av poängen baseras på antalet förfrågningar på din rapport. Om du har sökt en massa kreditkort eller lån, kommer du att ha en hel del undersökningar på din kreditupplysning. Dessa är dåligt för din poäng eftersom de indikerar att du kan vara i någon form av ekonomiska problem eller kan ta på en massa skuld (även om du inte har använt korten eller fått lån). Den nyare dessa undersökningar är det värre för din kredit värdering. FICO poäng räknas endast förfrågningar från det gångna året.
10% av poängen bygger på de typer av krediter du har idag. Antalet lån och tillgängliga krediter från kreditkort du har gör en skillnad. Det finns ingen magisk siffra eller kombination av olika typer av konton som du inte borde ha. Dessa kommer faktiskt mer till att spela om det inte finns så mycket annan information på din kredit rapport som underlag för värdering.

Denna information jämförs med kredit prestanda för andra konsumenter med liknande historier och profiler.
kreditupplysning faktor koder
kod # anledning
1 – Skulder på konton är för hög
2 – Nivå för brottslighet på konton
3 – För få bank roterande konton
3 – Andel lån balanserar att lånebeloppen är för hög
4 – Alltför många bank eller nationella roterande konton
4 – Brist på senaste avbetalning lån informationen
5 – Alltför många konton med saldon
6 – För många konsumenter finans företagets räkenskaper
7 – Account betalning historia är för ny för att betygsätta
8 – Alltför många förfrågningar senaste 12 månaderna
9 – Alltför många konton har nyligen öppnat
10 – Andel av saldon till kreditlimiter är för hög på bank revolverande eller andra roterande konton
11 – fordringar på roterande konton är för hög
12 – Tid roterande konton har fastställts
13 – Tid sedan misskötsel alltför nytt eller okänt
14 – Tid redovisning har upprättats
15 – Brist på nya bank revolverande uppgifter
16 – Brist på senaste roterande kontoinformation
17 – Ingen ny icke-inteckning balans informationen
18 – Antal konton med brottslighet
19 – För få konton för närvarande betalas enligt överenskommelse
19 – Datum för senaste undersökning alltför nytt
20 – Tid sedan nedsättande offentliga register eller samling är för kort
21 – Belopp förfallet på konton
22 – Allvarlig brottslighet, nedsättande offentliga register, eller samling inlämnad
23 – Antal bank eller nationellt roterande konton med saldon
24 – Inga nya roterande saldon
25 – Längd på lån tid avbetalning har etablerats
26 – Antal roterande konton
26 – Antal bank revolverande eller andra roterande konton
27 – Antal detaljhandeln konton
27 – För få konton för närvarande betalas enligt överenskommelse
28 – Antal etablerade konton
28 – Inga nya bankkort saldon
29 – Datum för senaste undersökning alltför nytt
30 – Tid sedan senaste konto öppningen är för kort
31 – För få konton med senaste betalningsinformation
31 – Skulder på brottslighet konton
32 – Brist på senaste avbetalning lån informationen
33 – Andel lån balanserar att lånebeloppen är för hög
34 – Skulder på brottsligt konton
35 – betalningar på konton
36 – Tid öppna avbetalning lån har fastställts
37 – Antal etablerade konsumentkrediter företags redovisning i förhållande till längden av konsument
finans historia
38 – Allvarlig brottslighet, och offentliga register eller insamling inlämnad
39 – Allvarlig brottslighet
40 – Nedsättande offentliga register eller insamling inlämnad
47 – Antal företag konsumentkrediter förfrågningar
97 – Brist på nya auto lån informationen
98 – längd finansbolag tid konsument koncerninterna lån har fastställts
98 – Brist på nya auto lån informationen
98 – Brist på senaste auto finansiera lånet uppgifter
99 – Brist på nya konsument finansbolag kontoinformation
När en långivare begär en kredit värdering, den punkten beräknas av kreditupplysningsföretag (Equifax, Experian eller Trans unionen) baserad på data i din kredit-fil, och den “hemliga formeln” av scoring-modellen.

Poängen visas på kredit rapport, tillsammans med en eller flera orsakskoderna, sorterade efter hur viktiga de anländer till poäng. Orsakskoderna kan bara vara siffror som kan ses upp på ett diagram, eller de kan vara siffror som åtföljs av motsvarande anledning beskrivningarna.
hur långivare använder orsakskoderna

I teorin borde orsakskoderna uppmärksamma områden på din kredit rapport som bör studeras ytterligare. I praktiken, ofta orsakskoderna används bara för att göra det enkelt för långivaren att generera en skrivelse av deklination, komplett med skäl bör du råkar falla under långivarens fördefinierade cutoff.

Intressant, kanske samma långivare se samma fyra skäl beskrivningar för en konsument som har en mycket lägre eller högre poäng. Anledningen beskrivningarna ofta bara ge tips om vad som kan förbättras för att få en högre poäng.

inga negativa faktorer

En möjlig orsak budskap är “Inga negativa faktorer” – men det är inte ofta. Det beror på att de som utvecklar de scoringmetoder inte vet var långivaren kommer att placera cutoff punkter. En långivare kan ha en mycket hög standard, men orsakerna är nödvändigt när en ansökan avvisas.

Orsaker och Ecoa

Enligt Equal Credit Opportunity Act, när sjunkande kredit, kan en långivare inte bara säga “Dina poäng var inte tillräckligt hög”, eller “Du uppfyller inte våra interna normer.” Ett uttalande av särskilda skäl måste ges, eller att du måste vara informerad om din rätt att kräva särskilda skäl. Credit scoring hjälper långivaren ange skäl.

Din Beacon, FICO, och Empirica poäng kredit kommer nästan alltid att vara annorlunda, även om scoring modeller inom vart och ett av dem gemensamt har utvecklats med Fair, Isaac och Co
En viktig orsak till skillnaden: Beacon bygger på Equifax uppgifter, förlitar FICO på Experian uppgifter, och Empirica förlitar sig på Trans unionen uppgifter. De tre kontoren delar inte informationen med varandra. De har olika sätt att representera data. De har olika företagskunder att göra förfrågningar om dig. Ofta finns det skillnader i vilka bolagen rapporterar till dem. Detta resulterar i poäng som kan vara mycket olika.

en scoring modell för alla behov
Trans unionen Empirica poängen kommit många varianter, som alla är olika kredit värdering för ett annat ändamål. Till exempel finns det en version för bil finansiering, en version för annuitetslån, en version för bankkort, och en version för privatekonomi. Detsamma gäller Experian FICO poäng och Equifax partitur Beacon. Förutom de allmänt tillgängliga scoring modeller, har många kredit stödbeviljande anpassade modeller för sina egna behov.
gamla och nya FICO poäng
Från tid till annan, är beräkningsmetoder och viktning i en scoringmodell uppdaterad, men många långivare vill stanna med den gamla “algoritmen”, därför att de har byggt sina beslutsregler över tiden och de är inte beredda att ändra. Så, till exempel, det finns Empirica 95, och den aktuella versionen av Empirica. Det finns Beacon 96, och den gamla versionen av Beacon. Det finns FICO och “klassiska FICO”.

Få din gratis kredit rapport. Den rättvis och korrekt kredit Transactions Act (Facta) har rullat ut rätten till varje konsument för en gratis kopia av sin kredit rapport från varje av de tre kreditbyråer per år. Kolla www.annualcreditreport.com eller ring 1-877-322-8228.

Din kredit värdering inte bara påverka huruvida du får ett lån, det påverkar också hur mycket lånet kommer att kosta dig. När din kredit värdering ökar, minskar din kreditrisk. Detta innebär att dina räntesänkningar.

Det finns andra faktorer som påverkar den ränta du får för ett lån förutom din kredit värdering. Saker som den typ av egendom som du använder lånet för att köpa, är hur mycket av dina egna pengar (eget kapital) gå in på det, de kostnader som långivaren har att göra lånet, etc.

Prime, sub-prime och skaftade prime

Om din kredit värdering är över 680, betraktas du en “prime låntagaren” och kommer att ha några problem att få en bra ränta på ditt bostadslån, billån, eller kreditkort.

sub-prime
Om din kredit värdering är lägre än 680, är ??du “Subprime”, och kommer sannolikt att betala en mycket högre ränta på ditt lån.

skaft
Nedanför 560 är shafted poäng. Åtminstone det är hur de flesta långivare och kreditkort emittenter uppfattar det. Du kan fortfarande få ett kreditkort, men du kommer sannolikt att drabbas med en deposition eller hög förvärv avgift. Förutom att din ränta kommer sannolikt vara 22-23%. Du kan glömma de flesta bostadslån och även betala mer för din försäkring priser. En mycket låg värdering kan även hindra dig från att få ett jobb med många företag.

Din kredit fil kanske inte speglar alla dina kredit konton. Även om de flesta nationella varuhus och allrengöringsmedel bank kontokortskrediter kommer att ingå i din fil, inte alla borgenärer lämna information till CRA. Vissa resor, nöjen, bensin kortföretag, lokala återförsäljare, och fackföreningar kredit är bland de borgenärer som inte gör det.

Om du har fått höra att du nekades kredit på grund av en “otillräcklig kredit-fil” eller “ingen kredit fil” och du har konton med borgenärer som inte visas i din kredit-fil, be CRA att lägga denna information till framtiden rapporter. Även om de inte är skyldiga att göra det, kommer många CRA lägga verifierbara konton för en avgift. Men förstår att om dessa borgenärer inte rapportera till CRA på regelbunden basis, kommer de tillagda objekten uppdateras inte i din fil.

Ibland, det finns legitima skäl till varför du inte betalar en faktura. Om en entreprenör vägrat att avsluta ett jobb eller gjorde ett dåligt jobb, så du kanske har vägrat betala, men den uteblivna betalningen kan fortfarande räknas av mot dig på din kredit rapport. Om det finns några ovanliga omständigheterna kring din kredit rapport som kan påverka din kreditvärdighet – såsom ett fall av identitetsstöld – du kan begära att en anteckning fästas på din kredit rapport för att förklara problemet.

Vissa långivare kommer att uppmärksamma detta och vissa kommer inte, men det är en bättre lösning än ingenting alls. En sådan anteckning kommer inte påverka din kredit värdering, men kommer att påverka din kredit rapport. Ännu viktigare, det lämnar ett papper spår av problemet att långivare kan titta på om de väljer.

Varje kreditupplysningsföretag kan du lägga till minst ett hundra ord uttalande till din kredit rapport. Företagsnamn, Telefon #, Acct # och grundläggande historia i så få ord som möjligt! Detta är din RAPPORT …. få alla IT där!

Få din gratis kredit rapport. Den rättvis och korrekt kredit Transactions Act (Facta) har rullat ut rätten till varje konsument för en gratis kopia av sin kredit rapport från varje av de tre kreditbyråer per år.

Auto & hem lån

Om du är i en skuld återbetalning plan, kan din bil och bostadslån, vilka anses säkrade skuld, inte inkluderas. Du måste fortsätta att göra utbetalningar till dessa fordringsägare direkt.
De flesta bil finansieringsavtal tillåta en borgenär att återta din bil varje gång du är i standard. Inga varsel krävs. Om bilen är återbördats, kan du behöva betala hela beloppet betalas på lånet, liksom, bogsering och lagringskostnader, för att få den tillbaka. Om du inte kan göra detta, kan borgenären sälja bilen. Om du ser default närmar sig, kan du vara bättre att sälja bilen själv och betala av skulden. Du skulle undvika de extra kostnaderna för utmätning och en negativ post på din kredit rapport.
Om du halkar efter på din inteckning, kontakta din långivare omedelbart för att undvika utestängning. De flesta långivare är villiga att arbeta med dig om de tror att du agerar i god tro och situationen är tillfällig. Vissa långivare kan minska eller avbryta dina betalningar under en kort tid. När du vill återuppta regelbundna betalningar, dock kan du få betala ett ytterligare belopp mot den förfallna totalt. Andra långivare kan enas om att ändra villkoren för lånet genom att förlänga återbetalningstiden för att minska månatliga skuld. Fråga om extra avgifter skulle bedömas för dessa förändringar, och beräkna hur mycket de totalt i det långa loppet.

Om du och din långivare inte kan arbeta fram en plan, kontakta en byrå bostäder rådgivning. Vissa organ begränsa sin rådgivningstjänst till villaägare med FHA bostadslån, men många erbjuder gratis hjälp till alla husägare som har problem med att göra avbetalning. Ring det lokala kontoret vid Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD) eller huset myndighet i din stat, stad, eller län för hjälp med att hitta en byrå bostäder rådgivning nära dig.

Bättre en kredit värdering kräver inrättande god, ren, ström, positiv och aktiv kreditbevakning. Detta kommer att höja en kredit värdering så snart det rapporteras till kreditbyråer och ingår i kredit-fil. Börja betala alla dina räkningar i tid och börja betala av gamla skulder.

Lär dig att hantera saldon för att maximera din kredit potential. Kredit värderingar är inte statiska siffror. Eftersom de är beräknade baserat på din nuvarande kredit rapport, de ändrar varje gång din kredit rapport förändringar. Även om denna förändring kan vara mycket liten, kan det också vara mycket mer dramatisk. Här är några saker du kan göra för att försöka förbättra ditt resultat:

Betala dina räkningar i tid.
Undvik överdriven kreditexpansion.
betala ner dina skulder.
Har ett utbud av kredit typer.
Håll utkik efter identitetsstöld.
Öva säker bank, säker datoranvändning, och säkra affärsmetoder.
Kontrollera din kredit värdering regelbundet.
Akta dig för skulder och krediter som du inte använder.
Var försiktig med undersökningar på din kreditupplysning.
Var försiktig med online-jämförelser låneräntan. Gör inte misstaget att tro att du bara har en kreditupplysning.
Gör inte misstaget att stänga massor av kredit konton bara för att förbättra din poäng.
Förutsätt inte att en sak kommer att öka din kredit värdering ett visst antal poäng.
Tro inte att ha några lån eller skulder kommer att förbättra din kredit värdering.
Aldrig göra något olagligt för att öka din kredit värdering.

Vissa gäldenärer leds att tro att betala av ett kreditkort faktura kommer att öka sin kredit värdering med 50 poäng när du stänger en oanvänd kredit konto kommer att resultera i ytterligare 20 poäng. Kredit värderingar är definitivt inte denna entydiga eller enkla.

Hur mycket någon åtgärd kommer att påverka din kredit värdering är omöjlig att bedöma. Det beror på flera faktorer, inklusive din nuvarande kredit värdering och kredit presidiet beräkningen av din kredit värdering.

I allmänhet är dock, ju högre din kredit värdering, desto mer små faktorer – såsom en obetald räkning – kan påverka dig. Men när reparera din kredit värdering, bör du inte likställa särskilda uppgifter kredit reparation med siffror. Tanken är att göra så många saker som du kan för att få din kredit värdering så nära 800 som du kan. Även om du kan förbättra din kredit värdering med 100 poäng eller så, kommer du vara berättigad till bättre räntor.

Kom också ihåg att vissa förbättringar – till exempel bättre insatser på att göra betalningar i tid – kan ta tid att påverka din poäng. Så är tid också en faktor.

Om du går till banken för ett lån och stängs ner eftersom din värdering är för låg, kommer din blivande långivaren får en lista över skäl till det låga poäng. Du kan använda denna lista för att försöka vända dina poäng runt. Då ingenting är garanterat, eftersom långivare kan också använda sina egna scoringmetoder, du verkligen inte kan skada din poäng genom att ta något av dessa steg.

Nyckeln är att få kredit när du behöver det (såvida du försöker etablera din första kredit), och sedan använda den noga och göra dina betalningar i tid. Tänk på att inte max-out kreditkort.

** Betala dina räkningar i tid **

Ett av de bästa sätten att förbättra din kredit värdering är helt enkelt att betala dina räkningar i tid. Detta är absurt enkelt men det fungerar mycket bra, eftersom ingenting visar långivare att du tar skulderna allvar så mycket som en historia av att betala omgående. Varje långivaren vill ska betalas i sin helhet och i tid.
Om du betalar alla dina räkningar i tid så oddsen är goda att du kommer att göra betalningar på en ny skuld i tid, också, och det är verkligen något som varje långivare vill se. Experter tror att upp till 35% av din kredit värdering är baserad på att betala räkningar i tid, så det här enkla steg är en av de enklaste sätten att öka din kredit värdering.

Betala dina räkningar i tid också ser till att du inte komma hit med förseningsavgifter och andra finansiella sanktioner som gör att betala dina räkningar off hårdare. Betala dina räkningar i tid gör det lättare att fortsätta att göra utbetalningar i tid.

Självklart, om du har haft problem att göra dina betalningar i tid i det förflutna, kommer din nuvarande kredit värdering återspeglar detta. Det kommer att ta ett antal månader att betala tillbaka dina räkningar i tid för att förbättra din kredit värdering igen, men arbetet kommer att vara väl värt det när ditt betyg kreditrisk returer!

** Undvik överdriven kredittillväxt **
Om du har många krediter eller flera stora skulder, gör du en sämre kreditrisk eftersom du är nära “overextending din kredit.” Detta betyder helt enkelt att du kan ta mer poäng än du bekvämt kan betala av. Även om du gör betalningar regelbundet nu på befintliga räkningar, långivare vet att du kommer att få det svårare att betala av dina räkningar om din skuld belastning växer för mycket.

Ju högre dina skulder desto större din månatliga skuld betalningar och så desto större är risken att du till slut kommer att kunna betala dina skulder. Plus, har statistiska undersökningar visat att de med höga låneskulder har svårast ekonomiskt när man står inför en kris som en skilsmässa, arbetslöshet eller plötslig sjukdom.

Långivare (och kreditbyråer som beräknar din kredit värdering) vet att ju mer skulder du har de större problem som du kommer att ha i fall du kör in i en livskris.

För att ha en bra kredit värdering, undvika att ta ut alltför stora krediter. Du bör hålla sig till en eller två kreditkort och en eller två andra stora skulder (billån, lån) för att få den bästa kreditvärdighet. Applicera inte för varje ny kredit eller kreditkort “just in case.” Låna bara när du behöver det, och se till att göra betalningar på dina skulder i tid.

Du bör också veta att ta ut massor av nya krediter konton på en relativt kort tid kommer att orsaka din kredit värdering till störtdykning eftersom det kommer att se ut som om du är ekonomiskt oansvarigt.

** Betala ner dina skulder **

Om du har en massa skuld, kommer din kredit värdering lida. Betala ner dina skulder till ett minimum kommer att hjälpa höja din kredit värdering. Till exempel, om du har en $ 1000 limit på ditt kreditkort och du regelbundet göra en balans på $ 900, kommer du att vara en mindre attraktiv kreditrisk för långivarna än någon som har samma kreditkort men bär ett mindre saldo på $ 330 eller så. Om du menar allvar med att förbättra din kredit värdering, och sedan börja med den största skulden du har och börja betala ner det så att du använder en mindre stor andel av din kredit totalt.
I allmänhet försöker att se till att du inte använder mer än 50% av din kredit. Det innebär att om ditt kreditkort har en gräns på $ 5000, se till att du betalar det ner till minst $ 2500 och arbetar på bär inget större balans. Om möjligt, minska skulden ännu mer. Om du kan betala ner ditt kreditkort till 30% eller lägre av hög kreditgräns varje månad, är det ännu bättre. Det som räknas här är hur många procent av din totala kreditgräns du använder – desto lägre desto bättre.

** Ha en rad kredit typer **

De typer av krediter du har är en faktor vid beräkningen av din kredit värdering. I allmänhet långivare vilja se att du kan hantera en rad olika kredit typer väl. Att ha någon form av personlig kredit – såsom kreditkort – och några större typer av krediter – som en inteckning eller auto lån – och betala dem regelbundet är bättre än att ha endast en typ av kredit.

** Håll utkik efter identitetsstöld **

Många människor som är försiktiga med att betala räkningar i tid och med minimala skulder är chockade varje år för att upptäcka att de har låg kredit värderingar. I många fall sker detta som ett resultat av identitetsstöld. Identitetsstöld är en typ av brott där människor tar din personliga information och stjäla den informationen för att posera som du för att få tillgång till dina konton eller identitet.

Till exempel kan någon med din PIN-koder tar bort små mängder av pengar från ditt bankkonto varje månad eller någon kan använda ditt namn och personuppgifter för att få kreditkort i ditt namn och använda dessa kreditkort utan avsikt att betala tillbaka pengarna. Du har fastnat med stora skulder och dålig kredit värdering.

För att förhindra identitetsstöld, alltid kontrollera dina kontoutdrag noga varje månad. Rapportera all misstänkt aktivitet eller eventuella avgifter som du inte känner igen på en gång. Också kontrollera din kredit rapport regelbundet och omedelbart utreda eventuella nya krediter konton du inte känner igen – det är det bästa sättet att upptäcka och agera på identitetsstöld.

Om du har blivit utsatt för identitetsstöld, rapportera till polisen på en gång och få en polis uttalande. Skicka kopior av detta till din bank och byråer kredit. Ännu bättre, skaffa kreditbyråer att bifoga rapporten till din kredit rapport, om du kan. Stäng alla dina konton och öppna nya. Du ska inte behöva betala för någon annans olaglig verksamhet.

** Öva säker bank, säker datoranvändning, och säkra affärsmetoder **

** Kontrollera din kredit värdering regelbundet **

** Akta av skulder och krediter du inte använder **

** Var försiktig förfrågningar på din kredit rapport **

** Var försiktig med online Jämförelser låneräntan **

** Gör inte misstaget att tro att du bara har en kreditupplysning **

** Gör inte misstaget att stänga massor av kredit konton bara för att förbättra ditt resultat **

** Förutsätt inte att en sak kommer att öka din kredit värdering ett visst antal poäng **

Jag hoppas att detta hjälper och tack!