realistiska kreditkort skuld tekniker du borde genomföra just nu

Låt oss inse det. Du har en hög med kreditkort skuld och du har ingen aning om vad du kan göra. Låt mig dela några no-nonsense lösningar på ditt problem. Oavsett hur mycket du vill vinka ett trollspö och göra skulden försvinna, det kommer inte. Nej, dessa är inte magiska lösningar, men matter-of-fact lösningar för att få dig ur skuld och förblir fria från skuld.

Det första steget är att inse att dina utgifter är utom kontroll. Det är verkligen. Jag vet att det fanns goda skäl att köpa så mycket som du gjorde. Troligen dessa skäl var känslomässiga skäl. Folk förväntade dig att köpa vad du gjorde. Du var känslomässigt dras till det. Du bara inte kan hindra dig från att köpa dessa saker.

Tänk, reklamfilmer du läser, hör eller ser har bara ett mål: att få pengar ur fickan till det bankkonto som tillhör annonsören. Reklamfilmer bygger på känslor. Du måste uppskatta detta och börjar agera försiktigt på ämnet pengar.

Så, nu är det dags att vara praktisk. Vilket innebär att du behöver för att börja använda strategier pengar förvaltning som ger resultat för ditt eget bästa i det långa loppet. Du måste släppa taget om känslor och tekniker praxis som vettigt. Mot detta, här är några no-nonsense steg du bör vidta för att minska din skuld och stanna skuldfri.

Först måste du bestämma hur lång tid det tar dig att eliminera din skuld. Betalar ut den minsta som krävs varje månad, skulle det förmodligen ta 5 till 10 år att betala av din skuld. Det är om du inte lägger till det genom att köpa fler saker. Du kan förmodligen betala mer och kanske till och med kunna förhandla fram en reducerad ränta med dina leverantörer kreditkort. Båda dessa åtgärder kommer att hjälpa dig att bli skuldfri förr.

Andra, sätta lite extra pengar i reserv för nödsituationer. Alla har oförutsedda räkningar. Du bör föregripa räkningarna nödsituationer kommer att skapa genom att bygga en nödfond för att betala för dessa oförutsedda och objudna händelser.

Tredje, eftersom du kan förmodligen säga nu, kommer ni att vara igång ganska tätt på pengar. Således behöver du verkligen att utveckla en budget. Fastställa hur mycket pengar som kommer in och vad dina obligatoriska räkningar. Inkludera i dessa kostnader pengar för att betala av din skuld och din krisfond tillsammans med andra kostnader som mat, bostäder, verktyg och transport. Upptäck platser för att minska utgifterna. Låt inte andra människor sparka dina känslor till att spendera läge. Hålla sig till din budget.

Fjärde, om du har svårt att betala av din skuld, kan du få hjälp från en kredit rådgivning byrå. Den amerikanska förvaltaren Programmet har en inventering av tjänster kredit rådgivning som kommer att ge stöd. Vissa hjälper dig utan kostnad (och betalas av företag som kreditkort medan andra myndigheter debitera dig en avgift för deras hjälp. Var säker på att du förstår avgiftsstrukturen innan du åta sig att delta i deras program.

Ju mer du vet om kredit och skuld desto lättare kommer du att hantera dina surt förvärvade dollar och bo skuldfri.