säkrade vs oprioriterade krediter

Jämfört med finansiering med eget kapital som behöver en period på upp till 12 månader om du lista ditt företag för första gången, är lånefinansiering ett sätt att snabbt få tillgång till medel. Andra orsaker till varför eget kapital är utesluten kan bero på stränga kriterier som krävs för bolag att noteras och regissörer ovilja att späda sina aktieinnehav.

Företagen kan välja mellan säkra och osäkra skuldfinansiering. Säkrade kontokrediter skulle kräva företagen att ställa säkerheter i form av kontanter eller egendom. Oprioriterade checkkrediter inte kräver någon säkerhet men krediten beviljats ??ut utsätts för årliga recensioner. Båda anläggningarna skulle kräva personliga garantier för samtliga styrelseledamöter. Business checkräkningskredit fungera som ett skyddsnät som ditt företag kan använda i nödsituationer. Räntorna är mycket lägre än att dra ner på dina personliga kreditkort.

Säkrade kontokrediter har vanligtvis en lägre ränta, högre lån quantum samt en potentiellt kortare lån löptid upp till tre månader. Du kan pantsätta tillgångar såsom kontanter, egendom, aktier, obligationer, skuldebrev etc. Om fastigheten används som säkerhet, bankirer vanligen ser på bostadens läge, oavsett om det är fullt betalda, liksom det aktuella marknadsvärdet. Beroende på vilken typ av säkerheter, beviljade lånet quantum ut kan vara något lägre eller mycket högre än marknadsvärdet på din säkerhet.

Alternativt anser de oprioriterade lån affärer avbetalning som erbjuder dig räntorna som är jämförbara eller till och med lägre än vad din lokala företag finansiering bistånd byrå erbjuder. Utöver lånet quantum beviljas av finansinstitut är fyra gånger mer. Lånet ansökningsprocessen för de flesta finansiella institutioner i dag är snabb och problemfri. Lånet kan godkännas så snabbt som 24 timmar, och de medel som finns tillgängliga för din användning omedelbart. Dessutom är du fri att använda medlen för rörelsekapital, inköp av anläggningstillgångar, löner finansiering etc.

För att kvalificera sig för dessa krediter fartyget, företagen måste vara i drift i minst tre år. De företagsledare måste ha minst två års relevant arbetslivserfarenhet och minst en ledamot är i åldern mellan 25 och 60 år vid tidpunkten för ansökan. Slutligen måste verksamheten inte vara involverad i vissa högrisk branscher såsom arm tillverkare och kasinon. Om du vill veta hur lånefinansiering kan hjälpa dig att utveckla din verksamhet, tala med din bank idag.