skönheten i modern kreditkort

Kreditkort är en bekväm metod för att få kredit och när de används på rätt sätt kan de ge flexibilitet och en rad användbara fördelar för kortinnehavaren. Kreditkort är, i själva verket, lån utan säkerhet. Kreditkort är ett bra alternativ för när du inte vill bära för mycket kontanter. Kreditkort är också användbart om du är utomlands, och de gör att du kan dra tillbaka utländsk valuta, som du brukar debiteras en måttlig avgift för bekväm service.

kreditlimiter

Kreditlimiter fastställs på individuell basis, och kan höjas eller sänkas baserat på resultatet av kreditkort innehavaren. Kreditkort debitera endast intresse när saldot inte har betalats ut i sin helhet i slutet av månaden eller kreditvillkor. Om du är försiktig med ditt kreditkort och är bra på att hantera dina konton, kan du faktiskt använda kreditkortet leverantörens pengar för räntefria perioden. Vägen kreditkort ägarens betala av sina balanser har en stor inverkan på deras kredit historia och förmågan att antingen få andra kreditkort eller höja gränsen för den befintliga kreditkort.

kreditkort historia

Tidiga kreditkort gjordes av celluloid, då metall och fiber, då papper och är nu till största delen gjorda av plast. De var ursprungligen utfärdats av storskaliga köpmän, likt avdelning kundkort kredit i dag. Detta gjorde det möjligt för butiker att tillåta mer specialiserade anställda sina kunder att använda korten, förutom ledande befattningshavare och chefer, som normalt har bekostnad konton och företagens kreditkort. Utformningen av kreditkortet själv har nu blivit en stor försäljningsargument under senare år. Olika kort finns med olika erbjudanden, inklusive specialpriser balans överföringshastighet och belöna punkter och även nya och olika fysiska utformning och färg samordning talet.

saldot

Saldo transfereringar görs ofta för att spara pengar. Balans överföring avgifter debiteras av kreditkortsföretag när du överför en balans från ett kreditkort till ett annat. Balans överföringshastighet tenderar att vara lägre än standard räntesatser och tillämpas på balansen överförs antingen under en begränsad tid eller tills den är återbetald. Genom att flytta ditt utestående saldo kreditkort till en låg ränta eller 0% kreditkort kan du utöka din kredit samtidigt inte ådra sig orimliga avgifter för att inte återbetala lånet i tid.

Kreditkort är den vanligaste typen av lån-kort så att du kan ha en roterande balans upp till en viss kreditgräns. Kreditkort är lättare att använda än att ansöka om lån varje gång en liten mängd av finansiering krävs. Kreditkort är också perfekt för att göra en betalning på nätet på grund av det skydd som många kreditkort leverantörer och du kan inte betala kontant över internet. Eftersom betalningarna allt görs elektroniskt, är den fysiska platsen mellan köparen och säljaren ingen begränsning. Kreditkortsbetalningar långsamt blir mer populär än kontantbetalningar som de erbjuder extra säkerhetsfunktioner samtidigt som det är allmänt accepterat och praktiskt.