skuldsanering och din kredit

En relativt ny metod för skuldreglering, är skuldsanering eller skuld förhandling på att förhandla med fordringsägare att sänka det belopp som du är skyldig, vanligen med så mycket som 50 till 60 procent. Ett erbjudande om förlikning är bara attraktiv för en borgenär när en konsument är bakom på sina betalningar. Anledningen till detta är fallet är att statistiskt ett förfallet gäldenär är mycket mer troligt att antingen 1) försätts i konkurs, 2) aldrig betala borgenären alls, eller 3) kosta så mycket pengar i någon samling insatser som ett erbjudande om förlikning är mer lönsamt för borgenären. Det ekonomiska incitamentet för skuldsanering är tydlig: du kan skära din balans på mitten och förmodligen eliminera intresse helt och hållet. Den främsta nackdelen är att eftersom du måste vara förfallna för att en uppgörelse nås din kredit kommer sannolikt att drabbas.

• skuldsanering och konsumenter med god kredit: Effekten bör vara ganska betydande, särskilt på kort sikt. Om du har höga saldon, men då även din positiva kredit historia tyngs av den negativa effekten att det belopp du är skyldig är att ha på din kredit. Detta är fallet andra faktorer som du bör tänka på är 1) när du räknar med din kredit igen och 2) vilka andra alternativ finns tillgängliga för dig. Om du är pensionär och inte planerar på att få ytterligare en inteckning, då skuldsanering är fortfarande förmodligen det bästa alternativet. Om du är 30 år gammal och planerar på att köpa ett hem i nästa år eller två, skulle jag ompröva nog. Och genom att ompröva, menar jag att jag skulle ompröva skuldsanering och att få ett hus. Om du är begravda i minsta betalningar, då det sista som du bör tänka på är att lägga på mer skuld. Om du inte har några reala tillgångar (kapital i ditt hem, till exempel), då skuldsanering kan vara en lämplig lösning eftersom du inte har några alternativ till ditt förfogande som inte påverkar din kredit negativt. Å andra sidan, om du har en hel del eget kapital i ditt hem, kan det vara det bästa alternativet för att utnyttja det eftersom krediten effekterna av skuldsanering kan kosta dig mer i det långa loppet om du försöker att refinansiera eller köpa en annan hem.

• skuldsanering och konsumenter med genomsnittlig kredit: Som ett resultat av skuldsanering kommer du ändå ta en betydande hit på kort sikt, men det kommer att bli mycket lättare för konsumenter med genomsnittlig kredittid för att återställa sina poäng till där den var när de kom in programmet kontra konsumenter med god kredit. Tänk, om du är den typ av konsument som alltid har gjort betalningar i tid, men du är fortfarande fast med en medioker kredit värdering, då är det troligt att på lång sikt skuldsanering kommer att hjälpa dig genom att eliminera skulden att dra ner skuldbeloppet del av din kredit värdering. Med några proaktiv återuppbyggnaden efter att ha avslutat ditt program skuldsanering, bör du vara i en bättre position för att få ett lån än när du kontaktade företagets skuld förhandling.

• Skuldsanering och konsumenter med Bad Credit: För de av oss med dåliga krediter (600 FICO poäng och nedan), kan effekten av skuldsanering fortfarande negativt på kort sikt, men kreditmarknaden effekten blir så försumbar att de besparingar från inskrivning höga räntor kreditkort kommer sannolikt att övervinna det. Dessutom, om dina konton är redan i samlingar och laddade-off, då skuldsanering kommer sannolikt att förbättra din kredit värdering eftersom du skulle kunna betala av allvarligt förfallna konton. Om du passar in i denna båt, då skuldsanering kommer är en perfekt passform.