sluta tänka och lyssna dig fram till kredit reparation

Vad ska du göra om du behöver reparera din kredit? Stanna upp en stund, tänka och lyssna. Om du befinner dig i stora skulder har en bra lång tänka på situationen och uppmärksamma vad som händer på din kredit rapport. Denna artikel kommer att analysera både de bra och dåliga saker som är tillgängliga för dig, gäldenären.

För det första bör vi undersöka dålig kredit situationen och sedan de val du har angående skydd från både långivare och myndigheter samling. IRS har rätt att ta dina pengar om du är enligt lag skyldig att betala sådant som barnbidrag, avgifter för utbildning och inkomstskatt. Med andra ord, om du är i skuld för en eller flera av dessa saker, kan någon skatteåterbäring du har väl dras att återbetala skulden. Dock måste IRS berätta innan så sker.

Missade betalningar på försäkringar kan resultera i förlust av din egendom. Du har ett visst skydd, beroende på stat, när det gäller sena betalningar på verktyg t.ex. värme kan inte skäras under vissa månader av året och de flesta stater måste sända ett skriftligt meddelande att koppla bort, vilket ger dig tid att betala. Du kan ha tur att hitta ett försäkringsbolag som har en “frist” klausul.

När du kan, kom ihåg att “stanna, tänka och lyssna”. Ibland kan det vara möjligt att göra delbetalningar under en kort tid på vissa konton, förutsatt att du gör tidigare arrangemang med företaget – detta anses bättre än att göra någon betalning alls och anger att du är åtminstone försöker. Tänk också att även om en skuld är “avskrivas”, kan du ändå bli ombedd att betala de skatter och andra utgifter, särskilt om borgenären skickar den till skattemyndigheten för översyn. Du kan även ha att betala räkningen i sin helhet i slutet av året, om de så beslutar. Det bästa sättet att undvika detta är att kommunicera med kreditgivaren från första instans när du upplever svårigheter och artigt begär en förlängning av tiden för att betala.

Det är en verklighet i näringslivet som de flesta människor som ger kredit vill sina kunder att vara lycklig och att bli återvändande kunder och de kommer sannolikt att ge dig en förlängning i ljuset av detta. Med dina fordringsägare på din sida kommer att bidra till att förhindra ytterligare problem.

Ännu en, tillfällig, lösning är att fortsätta att göra minsta betalningar på dina förfallna räkningar om det alls är möjligt tills du har möjlighet att betala mer. Detta innebär att följande utbetalningarna blir större, men åtminstone du kommer att hindra ditt namn från att gå till kreditupplysningsföretag.

Undviker situationer där kreditgivaren begär betalning omgående – detta kommer att lägga mer kostnader till den skuld du redan har. När du har pengar, betala räkningen – inte använda tjänster som debiterar dig för att skicka räkningen. Om borgenärerna inte kommer att tillåta dig att göra delbetalningar eller tillåta en förlängning, då är det nog dags för dig att söka tjänster av en skuld rådgivare. De kommer att göra allt de kan för din räkning för att åtgärda problemet. Även om det är frestande att ha ett argument eller bli missbruk, kommer det inte att hjälpa ditt fall något och kan även orsaka dig mer sorg. Kontakta inte borgenärerna eller byråer samling om du har en förfallen faktura eller om du vill begära en kreditupplysning eftersom detta kommer bara göra dem uppmärksamma på att det inte har betalats, och det kommer att ge dem en chans att starta en ny skuld.

Det finns miljontals människor som hotas av inkassobyråer och borgenärer varje dag. För att undvika detta, eller för att komma ur denna situation så snabbt som möjligt, kom ihåg, du måste hitta en lösning för att effektivt reparera dåliga krediter. Innan du agerar, “stanna, tänka och lyssna”.