snabbguide för att balansera överföring kreditkort

Saldo överföring kreditkort är kort som passar väl att fungera som rollover kreditkort konton för dem som funderar på att förenkla sin ekonomi genom att slå samman alla sina konto kreditkort saldon till ett enda konto. Denna process hjälper kontroll konsumenten vinst på hans eller hennes ekonomi genom att förenkla processen med att betala och även har potential att spara konsumenten pengar om balans överföring kreditkort erbjuder konkurrenskraftiga räntor eller andra förmåner.

De som funderar på att slå ihop alla sina konton med balans överföring kreditkort behöver hålla ett par saker i åtanke. Det viktigaste när du handlar för balans överföring kreditkort är räntan. Det finns två komponenter i ränta som bör beaktas på balans överföring kreditkort. Den första satsen är den inledande kursen. Detta är en kurs, i allmänhet mycket mindre än den långa räntan, som ska tillämpas på kreditkort balans för en begränsad tidsperiod, vanligtvis ett år eller kortare.

Många kort som är utformade för att fungera specifikt som balans överföring kreditkort erbjuder mycket låga inledande priser – vissa till och med gå så långt som att erbjuda en noll procents ränta under en bestämd tid. Dessa låga inledande priser är bra för dem som är i färd med att aktivt minska sina kreditkort saldon. Genom att använda balans överföring kreditkort att ta ut en noll procent inledande ränta, är det möjligt att få en tillfällig respit från cykeln av ständigt ökande räntebetalningar.

Naturligtvis är inledande priser tänkt att vara kortsiktiga incitament, och efter den inledande perioden har löpt ut, kommer den långsiktiga räntan skall tillämpas. Denna ränta är alltid mycket högre än den inledande kurs. Därför bör de som använder balans överföring kreditkort sträva efter att betala ner sina balansen så mycket som möjligt under den period då den inledande satsen är i kraft.

Det är viktigt att ta reda på om balans överföring kreditkort att konsumenten överväger ut en initial ränta avgift på kontoöverföring balansen. Dessa avgifter är alltid önskvärt och konsumenten bör endast överväga att ansöka om balans överföring kreditkort som gäller en sådan avgift om de inledande och långa räntor är tilltalande nog för att kompensera för de extra engångsbelopp eller om en dålig kredit situation tvingar konsumenten att överväga mindre än optimala erbjudanden.