specialiserad kreditupplysning granskare och ID-stöld risk referenser hantering från icfe set standard

San Diego, CA. Amerikanska företag vill länka framtida framgång till den fortsatta tillväxten av konsumentkrediter. Större tonvikt ligger på credit scoring-brukade pris kredit för både prime och subprime-låntagare, och den rikliga ökningar i kreditfaciliteter är ofta kopplade till husägare kapital.

Det finns oavsiktliga konsekvenser till ökad kredit användning, främst bland dem är den dramatiska och förbluffande ihållande tillväxt av kredit bedrägerier och identitetsstöld. Och trots att konsumenterna har rätt till gratis kreditupplysningar årligen, deras kredit-fil fel fortsatt hög och kredit reparation bedrägerier överflöd.

För sjunde året i rad, rankad identitetsstöld först i bedrägeri klagomål konsumenterna inlämnats till Federal Trade Commission (FTC). Identitetsstöld står för 36% av de 674.374 klagomål som inkommit under 2006. Kreditkortsbedrägerier var den vanligaste formen av rapporterad identitetsstöld.

En färsk Gartner Inc. studie fann att 15 miljoner människor blev offer för någon form av bedrägeri i samband med identitetsstöld under ett år lång period och fann också att direkt ekonomisk förlust till följd av identitetsstöld bedrägeri mer än fördubblats från 2005 och 2006. Däremot ökade både den genomsnittliga förlusten på nya kontot bedrägeri och mängden av otillåtna avgifter för kreditkort under året.

Andra resultat visar den snabbt växande behov för yrkesverksamma att lära sig om kreditupplysningar och de lagar som styr dem. De måste också lära sig tekniker för riskhantering och hur man kan skydda kunder, klienter och konsumenter mot predations av kredit-och tjuvar identitet.
En helt ny tillväxtbransch har uppstått i utbildning ekonomiska, juridiska, integritet och andra proffs som kan hjälpa konsumenter och företag, och arbeta närmare med brottsbekämpning.

Ett inslag som saknas tills nyligen är en standardiserad referens i identitetsstöld riskhantering och kredit rapportering / granskning som kan erkännas och åberopas av konsumenter, företag och även jurister verkställighet. Institutet för Consumer Financial Education (ICFE) har överbryggas att gapet med sina två certifieringar.

Den ICFE kurser, accepterade för CE-krediter med många större organisationer, om kreditupplysningar och recensioner, plus identitetsstöld riskhantering, studenter guide i att utforska komplexiteten i dessa frågor och hur de kan negativt påverka och skadar konsumenterna.

Komma på ICFE Certified Credit Report Recensent (CCRR) och / eller Certified identitetsstöld Risk Management Specialist (CITRMS) referenser blir nu avgörande för all kredit, skuld, integritet specialister, finans-och försäkringsbranschen rådgivare som arbetar med allmänheten eftersom det ger konsumenterna sinnesfrid deras rådgivare är uppdaterad på dessa viktiga frågor.

Den ideella ICFE har granskat och utfärdat referenser till över 5000 individer, inklusive sekretessinställningar konsulter, brottsbekämpning, militär rådgivare, advokater, paralegals, planerare och rådgivare kredit, fastighetsmäklare och mäklare inteckning sedan 2005.

Institutet för Consumer Financial Education (ICFE), grundades 1982 av framlidne Loren Dunton (skaparen av “certifierad finansiella planerare” (CFP) beteckning) och det är dedikerade att hjälpa konsumenter i alla åldrar för att förbättra sina utgifter, öka sparandet och använda kreditkort mer klokt. Den ICFE utbildar och certifierar Privatekonomi Instruktörer för sin egen läroplan. Man tränar även och certifierar Granskare kreditupplysning och identitetsstöld Specialister Prevention.

Den ICFE är en prisbelönt, ideell, organisation konsumentupplysning som har hjälpt miljontals människor genom sina utbildningsprogram och resurser. Det publicerar Gör-Det-Själv Credit guidefilen korrigering, nu i dess 16th utskrift och har fördelat över en miljon “Credit / Debit Etiketter kort varning” och “kredit / betalkort Sleeves” World Wide.

Den ICFE blev en officiell samarbetspartner med försvarsdepartementet / finansiell beredskap kampanj i juni 2004.

Den ICFE är också en partner i den nationella Jump $ tårta Coalition for Financial Literacy och Kalifornien Jump $ tårta kapitel. Den ICFE Personalen är också aktiv med San Diego Sparar, en utlöpare av Amerika sparar, och Kalifornien Student Debt Resource Awareness Project (CASDRAP).

Den ICFE s on-line hjälp för konsumenter som spenderar för mycket var med i paradtidskriften i Intelligence Report avsnittet. Pengarna hjälper och tips från “The Money Instruction Book”, en kurs i privatekonomi, positionerade för att bli bland de främsta programmen i den nya konkurs och gäldenärens utbildningsinitiativ.

Den ICFE webbplats hjälper konsumenter med lagning utgifterna, lära sig om korrekt användning av kredit, budget och kostnad riktlinjer, hur man ställer upp och genomföra en utgifterna planlösning och även hur man kan få ekonomiska utbildningar och videor och hur man undervisar barn om pengar .

Andra ICFE tjänster inkluderar en gratis e-nyhetsbrev, och en online-resurs centrum av finansiella verktyg Utbildning Lärande, inklusive filmer, böcker, mjukvara och personliga kurser finans.