student kreditkort 5 tips för att hålla sig borta från kreditkort skuld och bygga en bra kredit historia

En nödsituation orsakade en enorm skuld kreditkort i ditt namn och nu inkassobyråer tjata dig hela dagen för att återkräva pengarna. Vad du ska göra i en sådan situation? Situationen är utan tvekan dåligt men allt är inte förlorat, det kan stoppas från att bli värre om du följer dessa steg.

Inte skygga från samling agenter. Svara på deras samtal artigt, berätta för dem att du tänker betala hela skulden och är villiga att förhandla.

Informera kreditkortsföretaget om din nödsituation och skulden den orsakat. Förklara för dem din ekonomiska situation, och varje förutsebar förbättring som du har möjlighet att visualisera. Kreditkortsföretag trivs på sina kunder och att de inte vill förlora dem. En kund som är villig att betala tillbaka hela skulden är en mycket bra tillgång för dem, som de vill hålla för evigt.

Om du inte kan hantera skulden personligen, söka kredit rådgivning och få relevant rådgivning, så att bli av med skulden så fort som möjligt.

Om du har fler än ett kreditkort och förvirring hantera sin återbetalningsplan orsakat dig denna skuld, prova skuldkonsolidering. Det kan vara både säkra och osäkra. Skuldkonsolidering hjälper dig att vända flera skulder kreditkort till en enda med enklare återbetalning alternativ.

Skuldsanering kan även försökt att bli av med en enorm kreditkort skuld. Skuldsanering företag tillhandahåller experttjänster för att minska skulden kreditkort upp till 50% eller ännu mer. Dessa företag tar ut en procentuell avgift på kreditkort skuld, men kan dramatiskt minska din skuldbörda. Om du använder det här alternativet för att bli av med kreditkort skuld, kommer det reflektera över din kredit rapport dåligt.

Alternativen för att komma ur kreditkort skuld är många, men varför komma in i kreditkort skuld? En vana att spara något varje månad för nödsituationer hjälper oerhört. Och för att inte tala vistas inom din inkomstgränserna kan hålla bort skulden kreditkort.