ta reda på min kredit värdering

När jag var lite yngre och studerar på universitetet jag behövde ta ett lån för att köpa en bil. Jag ansökte om ett lån med en stor, ansedd långivare och avslogs nästan omedelbart. Jag hade missat några betalningar på ett kreditkort ett par år tidigare, och tydligen hade jag en dålig kredit historia. Jag ville veta exakt hur illa min kredit var, så jag loggade in på Internet för att ta reda på. Jag blev förvånad över att finna ut min kredit värdering var inte alls så svårt som jag hade förväntat.

Jag upptäckte att det finns platser på Internet där du kan hitta din kredit värdering snabbt. Jag upptäckte också att min kredit värdering inte bara bestod av ett enda nummer – det var faktiskt tre olika kredit värderingar, var sammanställt av en av de tre kreditbyråer: Experian, TransUnion och Equifax. Däremot kan jag hitta alla dessa tre kredit poäng på Internet, och använda dem för att bedöma min egen kredit. Dessutom hittade jag ett par ställen där jag kunde få en kredit rapport billigt!

För att hitta min kredit värdering jag skrivit ordet “FICO” i en sökmotor. FICO är namnet på den mest kända poängsystem i USA (men inte den enda). Denna sökning ledde mig till platser som www.myfico.com och www.fico.com. Med hjälp av dessa platser kan du köpa en kopia av din kredit rapport för så lite som runt $ 15.

Allt jag behövde göra för att få tag på min billiga kredit värdering rapport var att ange några detaljer – såsom mitt namn, adress och personnummer, och sedan göra min betalning. När jag hade gjort att jag hade omedelbar tillgång till min kredit värdering. Men om du föredrar att få en gratis kreditupplysning kan du också registrera dig för en gratis testperiod. På så sätt kan du få tillgång till din kredit värdering utan att behöva gå igenom besväret med att använda ditt kreditkort.

Nu kan jag få tillgång till min rapport när jag vill, så jag kan hålla ett öga på min kredit värdering och informeras så snart det blir bättre så jag kan börja leta efter lån till låg ränta och kreditkort.