Tasmanians ‘vänd skuld tryck’

Människor i hela Tasmanien utvecklar skuld svårigheter i kölvattnet av överdriven jul utgifter, har det hävdats.

Ett betydande antal konsumenter i Tasmanien kämpar för att komma till rätta med sina skulder, har det rapporterats.

Som det nya året drar igång, har flera välgörenhetsorganisationer i hela staten sett en ökning av antalet människor som söker hjälp med att komma till rätta med sina Aussie kreditlöften.

En av dessa organisationer är Anglicare, som verkställande direktör Reverend Chris Jones säger att många konsumenter söker sig hjälp i kölvattnet av tunga utgifterna under juldagarna, ofta lånat för att finansiera sådana utgifter.

Många människor försöker också möta back-to-school kostnader vid denna tid på året.

“Vi får oroliga människor och kreditkort eftersom människor inte får problem med dem. För vissa människor är det ett bekvämt sätt att handla, men för andra är det en väg till skuld,” säger han till Mercury.

Han påpekar att medan vissa Tasmanians skyldig hundratals dollar till fordringsägarna, några är i skuld till ett belopp av $ 10.000.

Liknande synpunkter upprepades av Stuart Foster, informatör för Frälsningsarmén, som noterar de veckorna efter julen tenderar att vara upptagen som folk söker efter hjälp med pengar.

“Det är en aktuell fråga och vi ser nya människor varje år,” hävdar han.

Den Anglicare verkställande tillägger att företagets team av rådgivare kan hjälpa människor att komma till rätta med sin ekonomi genom att utarbeta planer skuldåterbetalning och budgetar.

Däremot kan de som söker tips för sparande vill också att erkänna hans kommentarer om att folk borde tänka noga innan du använder kort med höga räntor knutna till dem.

Samtidigt noterade Ballina Shire Advocate nyligen tips från pengar förvaltning författaren Anita Bell som hävdade folk bör använda kontanter så ofta som möjligt i stället för att låna.

Kommentera på en rundtur i Sunshine Coast, uppgav hon att folk ska försöka skapa “en liten vanlig betal-dagars sanity ersättning” vid utarbetandet av en budget.