tre sätt att få tag på kreditkort skuld

Det är mycket enkelt, i dessa dagar, att köra upp dessa kreditkort till max. Så många saker, och räkningar som du enkelt kan sätta på dem, att de kan tendera att komma ur kontroll. Men med den ränta som du betalar på dem, och möjligen några förseningsavgifter, få ut av kreditkort skuld inte kommer att bli lätt. Så kan det vara dags att sluta drömma om vad du inte har, och ta några avsiktliga åtgärder för att korrigera problemet. Här är några saker du kan göra – och du kan använda ett nytt kreditkort för att göra det.

få ett kreditkort med balans överföringar

Det kan vara lite svårt att tro, men ett annat kreditkort kan mycket väl vara en nyckel för att hjälpa dig få ut av skulden. Du kommer först vill ansöka om ett kreditkort som tillåter balans överföringar. De flesta kreditkort kommer nu att ha denna funktion på dem, som ett introduktionserbjudande. Det gör att du kan ta balansen från ett annat kreditkort och lägg dem på den nya. Generellt kommer du att ha upp till 15 månader för att njuta av en ränta på 0% på alla överförda beloppet.

Det finns dock ett par små knep som du vill se upp för. Det finns tre av dem som involverar balans överföringar. Den första är att vissa kreditkortsföretag debitera dig för detta alternativ. Vissa kommer att ta ut så mycket som 4% av det belopp du överför – de flesta kommer inte att debitera dig. Ett andra litet trick att vissa anställda är att du bara kan överföra belopp som du lista på din ansökan. Den tredje är att den tidsram som du faktiskt får på 0% APR för överföringar är mindre än den andra delen av introduktionserbjudande – möjligen så kort som tre månader.

dra nytta av 0% ränta på det överförda beloppet

När du har gjort balans överföring, är det dags att dra nytta av det så mycket som möjligt. Detta innebär att du nu har samma mängd kreditkort skuld, men nu du inte behöver betala de höga räntor – för längden på introduktionserbjudande. Det sätt du dra fördel är att betala det ned så mycket som möjligt, inom denna tidsperiod. Om möjligt, försök att öka din betalning bara för att få den under kontroll – så snabbt som möjligt.

lägga undan dina andra kreditkort

Medan vissa kanske inte kan motstå frestelsen att använda upp en del av den tillgängliga krediten på den nu tomma kreditkort, måste du glömma bort dem. I själva verket bör du stänga förmodligen ner dem, men lämna minst ett annat kort öppet. Det är sant att ha andra kreditkort öppen kan hjälpa din kreditvärdighet.

Det bästa sättet att kontrollera dessa kreditkort är att betala av totalt varje månad. Detta gör att du ständigt får en 0% APR balans, och hålla en god kredit värdering också. Glöm inte också att så småningom 0% APR på överförda beloppen så småningom tar slut. Om du fortfarande har saldon, försöka få ett nytt kort, och inte max ut de gamla igen.

Kom ihåg att se över de avgifter kreditkort, eftersom vissa av dem kan vara ganska kostsamt. Undvik kort med höga räntor och årsavgifter. Du kan även njuta av fler fördelar om du väljer ett kort som har belöningar som gäller för ditt sätt att leva. Till exempel, om du reser mycket, få en som ger dig luft miles, och du kommer att få gratis flyg varje gång på ett tag – beroende på hur ofta du reser – och var.