undvika utestängning genom att prioritera dina räkningar

En av de misstag som många husägare inför en ekonomisk svårighet ofta begår är att inte prioritera sina räkningar. Även efter att de halkar efter på ett antal månatliga räkningar eller betalningar skuld, i stället för att överge de minst viktiga, försöker de oftast att hålla på toppen eller bara lite sent med dem alla. Detta kan ofta vara ett misstag.

Prioritera räkningar och eliminera de minst viktigaste är det första steget att låntagare bör ta när de upplever en medicinsk katastrof eller ett jobb förlust. Om de inte kommer att kunna betala alla sina räkningar i tid under den tid som ekonomiska svårigheter, då vissa kommer att behöva avsätta medan de viktigaste betalas först.

Självklart håller mat på bordet och lamporna på är de viktigaste räkningarna. Betalningar för grundläggande nödvändigheter som mat och verktyg kan ofta sänkas under en kris, men ingen familj kan överleva länge utan mat, värme på vintern, och el.

Tvåa i vikt kommer vanligtvis att vara några räkningar husägare har att involvera sina jobb eller företag. Bil underhåll och kostnader reparationer tillsammans med gas för att ta sig till och från arbetet är både viktigt att hänga på. Samt, om låntagarna driva eget företag och fortfarande får stora intäkter från den, kan dessa räkningar prioriteras före andra.

I fråga om kredit betalningar, då, kan inteckning och eventuella billån prioriteras. Naturligtvis innebär detta inte att husägare bör hålla en dyr bil eller övervärderad hem om de kan handla i antingen för en begagnad men betalas-off bil eller gå från att äga ett hem för leasing, om den ekonomiska situationen kräver sådana offer.

De flesta låntagare kommer inte att vilja ta knappa resurser från sina hypotekslån för att betala kreditkort, andra oprioriterade skulder, eller låga räkningar prioriterade. I själva verket kan många räkningar elimineras under en ekonomiska svårigheter, till exempel kabel internet, hyrfilmer, eller medlemskap gym. Kreditkort som går in standard kan vara mycket lättare att förhandla bort än inteckning saldon, liksom.

Naturligtvis är en av de enklaste sätten att minska både prioritet och oviktiga räkningar att försöka försök att förhandla ner dem. Kabel företag kan ha möjlighet att erbjuda inledande priser till nuvarande kunder, samtidigt som inteckning företag kan ge låntagare med planer inteckning modifiering. Villaägare bör utnyttja dessa möjligheter för att försöka arbeta fram en lösning på avskärmning innan det blir ett problem.

Varje familj snart att stå inför avskärmning bör omedelbart börja prioritera sina räkningar, att uppmärksamma de viktigaste och vilka som kan minskas eller elimineras. Det är också klokt att börja köpslående med varje företag för att sänka priserna eller betalningar, även tillfälligt, vilket kan hjälpa låntagare Prent avskärmning, konkurs, och en hel rad andra finansiella problem.