upptäcka kreditkort erbjuder inga avgifter i balans

Konsumenter som vill jämföra kreditkort erbjuder detta nya året fick en välkommen överraskning som en typ av kort inte sett sedan 2008 har återvänt till marknaden.

Denna vecka, meddelade Discover Card det släppa Upptäck fler kort, som presenterar inga avgifter i balans och en noll procent inledande APR på balans överföringar i 12 månader.

Affären varar bara fram till februari 28 och kan vara beroende av en konsument kredit värdering. En typisk balans övergångssumma kan vara så hög som 5 procent, vilket betyder att den kan kosta så mycket som $ 50 för varje $ 1.000 per kortinnehavare överföringar mellan konton.

Detta innebär att de som bedriver balans överföringar finansiella åtgärder ofta, som ett sätt att göra betalningar kan se hundratals dollar i besparingar under det första året. Dessutom, som byter till detta kreditkort kommer att njuta av en noll procent inledande APR för 12 månader på alla inköp, vilket kan leda till ännu mer besparingar.

Kortinnehavare kan också dra upp till 5 procent kontant tillbaka i roterande kategorier såsom gas, resor, restauranger och livsmedelsbutiker, som ändrar på en frekvent basis.

Konsumenter som vill ansöka om kortet bör se över sin ekonomi först för att se om de kan kvalificera sig.