vad är en kreditkontroll

Kreditupplysning är den metod som används för att fastställa och mäta en låntagarens låneutrymme och sannolikheten för betalning. Kreditupplysning är ett mycket viktigt steg som behöver vidtas både låntagare och långivare innan få in något avtal om lån. Kreditupplysning ger långivaren med verkliga finansiella ställning låntagaren och hjälper honom att besluta om lånet bör bestraffas för låntagaren.

Ur låntagarens synvinkel, är det mycket viktigt att få en kreditupplysning göras innan de ansöker om ett lån så att du vet var du står och dina chanser att få lånet. Dessutom bör du alltid göra en insats för att förbättra din kredit värdering så att du har en rimlig chans att få ett lån för att stödja en kommande affärer eller familjens strävan

Det finns många företag som beräknar poängen kreditkontroll för alla potentiella låntagare och företag för att ge verkliga ekonomiska resurser som används inom branschen innan de fick in ett finansiellt förhållande med någon ny institution. Varje person som söker lån eller planerar att samarbeta med en annan enhet behöver veta sin kredit värdering eftersom denna information kommer att visas till långivaren eller den blivande affärspartner som kommer att besluta om framtida transaktioner baserade på rapporten lämnas till dem av olika företag kreditkontroll .

Du kan få din kreditupplysning görs av ett kreditupplysningsföretag. Du måste lämna följande information, innan de släpper din check:
namn
adress
e-post
DOB
tidigare adress
Körkort nummer
personnummer

Efter att tillhandahålla den begärda informationen kommer kreditupplysning värdering beräknas och din nuvarande ställning utreds.

Om du är i Australien och ser fram emot att få in någon form av ekonomisk relation med en annan australisk identitet, få kreditkontroll görs mot denna person eller företag med creditcheck.com.au, vilket ger dig fullständig kreditupplysning för den andra personen . På Credit Check Australien, är ett företags kredit historia fastställas av en erfaren kreditupplysning sakkunnig och detaljerad information ges till kunden eller långivaren.