vad gör en inteckning långivare leta efter på din kredit rapport

Ett. Antalet öppna Credit konton du har – Mortgage långivare utvärderar alltid antalet öppna krediter som en inteckning sökande har. De analyserar sedan denna information för att bestämma risken att de skulle ställas inför genom att finansiera lånet. Hypotekslåneinstitutens kommer därefter projicera en hypotetisk situation där den sökande har maxade ut alla sina tillgängliga krediter och betalar det minimum som krävs på alla dessa konton. Denna information är sedan räknas in i skuld-till-tal för att se om den sökande skulle fortfarande kunna betala lånet varje månad.

2. De avslutade konton du har – Mortgage långivare analysera kredit historia för att se om det finns några nyligen stängda större revolverande krediter innan du ansöker om ett hypotekslån. En kreditupplysning kommer att specificera exakt när kontot stängdes, liksom vem gjorde det nära förfrågan (borgenär eller låntagaren). Om för många krediter konton stängdes samtidigt, kan långivare be om mer information om orsakerna till nedläggningarna.

Tre. Din Anställningstid – Eftersom förmågan att betala ett lån varje månad påverkas direkt av en sökandes anställning, är detta en av de viktigaste frågorna för bolåneinstitut. Ju längre en låntagare har haft samma jobb, ju mer erfarenhet han har med sina veckovisa eller månatliga lönecheckar. Omvänt kan en sökande som har nyligen bytt jobb som ännu inte kan användas till den nya löneskalan, eller till den nya lönecheck s avdrag, etc. En längre anställning hos samma företag innebär också att långivaren att sökanden är stabil och pålitlig. På steken, skulle ett lån sökanden en spridd sysselsättning historia och bara en kort tid i den nuvarande arbetsgivaren ange eventuella problem i framtiden. Om en låntagare förändringar jobb ofta, är det troligt att nya arbetstillfällen ersättningen inte kommer att vara stabil.