vad kredit inkassobyråer kan och inte kan göra

De flesta av oss har varit där vid ett eller annat tillfälle – att få ett samtal från en inkassobyrå om ett förfallet lån. Det händer oftast med människor som har precis tagit examen från college eller nygifta, där i båda fallen de knappt har två Nickels att gnugga ihop, och befinner sig med skuld som börjar komma ur kontroll. Med allt annat som pågår vid den punkten i ditt liv, av någon anledning att betala finansiella förpliktelser i tid läggs ner på prioriteringslistan.

Credit insamling agenter har hört varje berättelse i boken. De är vanligtvis buttre och inte vill höra om operationen hunden hade nyligen. De kommer oftast fråga efter anledningen till att du hamnade på efterkälken, men det beror på vilken nivå av samlingarna ditt konto har gått till.

På den första nivån är det Husgerådskammaren av borgenären själv. Dessa medel är oftast bra eftersom de vill behålla ditt konto, även om de vill ha det åter aktuell. De kommer att fråga varför du hamnade på efterkälken i betalningar, och om nödvändigt, kanske till och med ha rätt att arbeta något annat som kommer att göra det lättare för dig, åtminstone tillfälligt. Den andra nivån av kredit samlingar är där borgenären har stängt ditt konto eftersom det är så allvarligt förfallna, och har vänt ditt konto över till en inkassobyrå. För borgenärer, detta är nästan en sista utväg, eftersom inkassobyrå får betalt baserat på hur mycket de kan samla in. Till exempel, om du är skyldig $ 5000, kan den inkassobyrå få så mycket som hälften av detta eller mer för deras arbete med att samla det från dig.

Som någon av dessa två områden av kredit samlingar försöker kontakta dig, det finns vissa saker som de absolut inte kan göra, medan andra saker faller in i en gråzon. Om de pratar med din arbetsgivare eller din chef eller din granne, de är absolut inte tillåtet att nämna att detta är fråga om en skuld. De kan säga att de försöker bekräfta din adress eller något annat sådant uttalande, men de kan absolut inte nämner något om detta samtal är ungefär ett förfallet konto.

Dessa krediter insamling agenter också inte kan kontakta dig före 8:00 eller efter 9:00 om du inte har gett dem tillåtelse att göra det. Om du meddela dem skriftligen att du företräds av en advokat och ge dem advokat kontaktuppgifter, kan de kontakta dig inte alls utan måste gå igenom din advokat. De får inte hota dig med kroppsskada eller insinuera att skada kommer till dig om du inte träna någon typ av uppgörelse på denna förfallna kontot. Om kontot är omtvistad så långt som det skuldbelopp, har kredit inkassobyrå skyldighet att förse dig med skriftlig bevisning av skuld.

Ibland ett samtal som detta kommer att komma ut av en klarblå himmel. Du betalar religiöst dina konton varje månad och att uppgiften är högst upp på din prioriteringslista. Då kan du få detta samtal från Husgerådskammaren om ett allvarligt förfallna konto. Vad? Orsaken till detta kan hänföras till identitetsstöld, vilket är ett av de snabbast växande brotten i detta århundrade. Du kanske vill läsa mina andra artiklar här om identitetsstöld.

Om du har flera konton som är allvarligt förfallna, vare sig personlig eller företag kan du behöva överväga konkurs. Detta bör inte betraktas lätt eftersom det är mycket allvarligare än att förklara konkurs i en omgång Monopol, och du bör noga undersöka alla tänkbara möjligheter och alternativ innan du tar ett så drastiskt steg. Du kan läsa för att läsa mina andra artiklar här på temat konkurs för mer information och hänvisning.

I slutändan kommer du vara tvungen att betala de inbetalade skattepengarna, men om du arbetar med dina fordringsägare innan den går till en tredje part inkassobyrå och hålla dörrarna kommunikationen öppen med dina fordringsägare, kommer du att ha många fler alternativ som kan hjälpa du får tillbaka på din ekonomiska fötter.