vanliga misstag som görs med kreditkort

Trots att landet befinner sig i en problematisk ekonomisk situation, finns det fortfarande många människor som försummar att betala någon uppmärksamhet till det belopp som de spenderar och hur de spenderar den. På senare tid har det kommit till uppmärksamheten av pengar experter från några enkla misstag som många människor gör när det gäller kreditkort.

En av de största misstag som gjorts av kreditkort användare är att ta ut pengar från en bankomat med hjälp av ditt kreditkort. Denna möjlighet att ta ut kontanter ska egentligen bara ses som ett sista alternativ eftersom det är så bra som att kasta bort pengar. Många kortutgivare nu laddar upp till 2% eller 3% avgift för kontantuttag och kommer att börja ta ut ränta på tillbakadragande genast. Det är också troligt att du kommer att debiteras en högre APR på kortet. Detsamma gäller om du väljer att använda kontrollerna kreditkort, kommer du att debiteras ränta direkt. Om du tänker använda en check kreditkort så du kan lika gärna bara använda ditt kort som den effektiva räntan debiteras på kontroller kreditkort är vanligtvis mycket högre än standard april

Använda ditt kort utomlands kommer också att kosta dig dyrt. Många kort företag kommer att ta ut en större summa pengar om du väljer att köpa något utomlands med ditt kreditkort. Innan du åker iväg ska du se hur mycket du kommer att debiteras för att använda ditt kort utomlands för att undvika obehagliga överraskningar när du kommer hem.

Långsiktig upplåning är också ett stort misstag som många med kreditkort. Med lån idag så billiga som de är skulle det vara dumt att betala av en långsiktig skuld med ett kreditkort som avgifter nästan 12% APR när det finns lån på marknaden som avgiften mindre än 6%.