väntar på skuld hjälp och gratis skuldrådgivning

Det råder ingen tvekan om att det finns ett behov av skuld hjälp och kostnadsfri rådgivning för att hantera Storbritanniens skuld epidemi. Redan innan kreditkrisen landet var farligt överbelastade. Nu när universalmedel för billiga re-inteckningar har tagits bort den verkliga storleken av problemet börjar visa sig.

Förutom dem som har överansträngda sig under eran av billig kredit det finns också de som nu lider redundans eller minskad verksamhet / bonusar / provisioner. Skuld välgörenhetsorganisationer och skuld förvaltningsbolag sträcks till bristningsgränsen av antalet personer som söker hjälp. Detta ökar bara risken för desperata människor faller offer för de många företag som skulle dra nytta av dem.

Om du behöver akut skuld hjälp eller gratis skuldrådgivning i Storbritannien så finns det ett antal alternativ tillgängliga för dig:

Ett. Den Citizens Advice Bureau. Med kontor över hela Storbritannien finns det garanterat att bli en CAB nära dig. Fördelen med att använda CAB för din gratis skuld råd är att de kan ge dig råd om andra juridiska frågor som du kan ha. Om du bestämmer dig för att du vill ställa in en plan skuldförvaltning eller IVA då måste du även anlita en skuld förvaltningsbolag.

2. Consumer Credit Counseling Service (CCCS). En nationell skuld välgörenhet som guidar dig genom processen att arbeta ut din ekonomiska situation och därefter förhandla reducerade betalningar med dina fordringsägare. En av de mest respekterade välgörenhetsorganisationer som ger skuldrådgivning.

Tre. En skuld förvaltningsbolag. Välj en som inte tar ut erlagda avgifter och kan erbjuda både planer skuldförvaltning och IVAs. Den payplan Partnership är ett mycket respekterat företag som är ett bra första val (även om det finns andra).

4. En advokat. De flesta advokater kommer att ge dig en kostnadsfri konsultation. Detta kan vara användbart om du har en mycket komplicerad skuldproblem, t.ex. en med affärspartners, men annars är det minst användbara alternativet. Du kommer snabbt hitta dig själv att behöva betala för dina advokater råd och de kan bara ge dig råd om lagens bokstav snarare än nuvarande praxis i skuldlättnad industrin. De kommer sannolikt att ha liten erfarenhet av enkla problem konsumenternas skulder och kommer inte att kunna förhandla med dina fordringsägare.

Om du säger att du måste gå på en väntelista innan de sett, så se till att den person du pratar med förstår exakt vad din situation är. De flesta organisationer kommer att kunna sätta dig på en prioriteringslista om din situation är mycket allvarlig (fogdar ringer hemma hos dig eller om du är på väg att förlora ditt hem). Det är viktigt att inse att om du blir störd av inkasserare att hans i sig inte kommer att betraktas som ett akut problem med skuldrådgivning organisation. Mitt råd är att hålla på för gratis rådgivning och hjälp som du behöver ta itu med dina skuldproblem. Om din valda eller skuld förvaltningsbolag har en 3 månaders väntelista för att se en pengarna rådgivare sedan få på listan och vänta. Åtminstone kommer du att ha startat resan mot att bli skuldfri.

Viktigast ihåg att att inte kunna betala dina skulder är inte ett brott i lagens mening. Var inte för hård mot dig själv. Försök att slappna av lite (jag vet att det är svårt) och tror att det finns ett liv efter skulden. Jag är ett levande bevis på det! Om du kan behålla lugnet du är mycket mer kunna ta rätt (ibland svåra) beslut som kommer att lösa din skuld problem. Låt dig inte frestas att välja en föga kända företag skuldförvaltning bara för att ditt första val inte kan se dig omedelbart. Det finns några oseriösa företag som arbetar inom detta område som skulle göra din situation mycket värre.