varför är min kredit värdering så viktigt

Det finns många konsumenter som inte inser hur långtgående deras kredit värdering är och vad det egentligen påverkar. Det finns så många områden som nu påverkas av din kredit värdering att ha dålig kredit kan verkligen skada dig. Det inte längre bara påverkar hur många kreditkort du kan kvalificera sig för, men det kan faktiskt påverka din förmåga att göra en levande, din bil priser försäkring, och huruvida du kan även försäkra ditt hem.

Under hela vår vardag är kreditvärdighetskategorier effekter nästan varje aspekt och när du anses vara en hög risk kandidat kan det få förödande effekter som du aldrig ens övervägas. Det beror på att nästan allt du gör nu för tiden har någon kör din kredit rapport. När de kör rapporten kommer du att skörda antingen fördelar eller negativ från din rapport. Här är några exempel på vad du kan förvänta dig.

utility insättningar

Ett bra exempel på detta är när du behöver slå på verktyg för ett hem eller lägenhet som du är på väg in. Om du har en hög kredit värdering du kommer antingen inte att behöva ge någon insättning eller du kan bli ombedd att ge bara en nominell avgift. Men om din poäng kommer tillbaka låg bolaget ska nu titta på dig som en stor risk att fallera på räkningen och ofta kräva upp till tre månaders tjänstgöring betalat för i förskott eller en mycket hög deposition.

sysselsättningsmöjligheter

Om du ansöker om ett jobb många arbetsgivare kör nu en kreditupplysning på alla perspektiv anställd. Grunden för detta är att de känner att om du inte är ansvariga nog att uppfylla dina skyldigheter så har du förmodligen kommer att bli den typ av anställda som antingen är svårt att arbeta med eller hamnar att sjukskriva ständigt och inte ta ditt jobb som allvarliga som de skulle vilja att ni. När din poäng kommer tillbaka låg de kommer att informera dig om att du inte uppfyller deras kriterier för anställning med sitt företag.

bil-och husägare försäkring

När som helst ett försäkringsbolag anser att du är en hög risk klient kan du räkna med att du kommer att betala betydligt mer för er politik. Detta är speciellt sant för bilförsäkring. Dessa försäkringsbolagen kommer att skydda sig mot kunder som kommer att fallera på försäkringspremier. De gör detta genom att antingen kräva en mycket stor handpenning eller kanske till och med betala hela politiken up front.

Många företag som specialiserat sig på husägare försäkringar kommer inte längre att ens skriva en policy för någon som har en dålig kredit värdering. Denna industri har börjat slå ner på deras cliental och kommer inte att ta en risk för människor vars betyg inte gradera så bra till utmärkt på betyg skalan.

Det spelar ingen roll om dina poäng priserna låg på grund av något fel i ditt eget som att ha en sjukdom eller skilsmässa eller om det är låg eftersom du inte betalar dina räkningar. Att ha en kredit värdering som är låg kommer att negativt påverka varje aspekt av ditt liv.