varför banker och kreditupplysningsföretags kärlek låg kredit värderingar

De flesta vet har en låg kredit värdering kostar mer än att ha en hög en. Men vad få konsumenter någonsin lära sig är hur dyr deras låga kredit värdering egentligen är. Idag …

* Vi kommer inte att prata om det faktum en låg kredit värdering kan kosta dig ett bra jobb (eftersom mer än 50% av arbetsgivarna nu kör kredit kontroller av arbetssökande).

* Vi kommer inte att prata om det faktum att du kan få betala upp till 40% mer för din bilförsäkring (eftersom de flesta försäkringsbolag nu checkkredit vid citering premier).

* Vi kommer inte att prata om det faktum flesta allmännyttiga företag för el, gas, vatten eller kabel nu kräva en deposition innan tjänsterna kan slås på grund av en låg kredit värdering.

och

* Vi kommer inte att prata om de andra fem sätt en låg kredit värdering kommer att kosta dig pengar och göra livet svårare varje månad.

Nej .. idag ska vi prata om det på ett sätt en låg kredit värdering kommer att kosta dig en förmögenhet och varför bankerna och kreditupplysningsföretags älska din låg kredit värdering (om du väljer att göra något åt ??det). Detta en del av krediten om den inte beaktas kommer att kosta den genomsnittliga amerikanska över $ 100.000. Ännu värre, kan det kosta den genomsnittliga inteckning mäklare eller lån officer över $ 100.000 … varje år. Det sorgligaste av allt? De banker och kreditupplysningsföretags vinna om du väljer att inte göra någonting, eftersom dess “din förlust och din förlust är deras vinst. Låt oss förklara … Vi vet alla det största köpet en konsument gör under sin livstid är deras hem. Som ett resultat kommer den största mängden av intresse som någonsin betalats för en konsumenternas livstid vara på lånet, för det hemmet. Återigen, de flesta konsumenter vet med en låg kredit värdering kommer de att betala en högre ränta på lånet. Men få konsumenter någonsin lära det verkliga beloppet som ökat intresse hamnar kostar dem över lånets löptid. När allt lever den typiska amerikanska konsumenten nu i en värld där deras enda fokus vid finansiering av någonting, handlar om,

den månatliga utbetalningen.

Denna typ av tänkande känns bra på kort sikt men blir dyrt i längden. Låt oss titta på några faktiska siffror till varför med berättelsen om Bill och Ted. Bill och Ted båda köpte bostäder i samma kvarter, på samma gata, och för samma pris. Bill hade en hög kredit värdering och lånade $ 180.000 köpa en 4 sovrum 3 badrum hem. På grund av sin höga kredit värdering fick han en 30 år fast ränta lån på 5,5% ränta. Här är vad Bills lånet såg ut:

Hans lånebeloppet var $ 180.000 Hans räntan var 5,5%, gav Bill en månatlig betalning av $ 1022,02 Hans betalningar över 30 år uppgick till $ 367,927.00 Hans intresse betalat över löptiden uppgick till $ 187,927.00 (Av hans $ 367,927 i totala betalningar … $ 187.927 gick till ränta). Bill betalade för sitt hus två gånger efter intresse, men inte krypa förrän vi är klara talar om Ted.

Ted hade en låg kredit värdering och lånade $ 180.000 köpa en 4 sovrum 3 badrum hem på samma gata som Bill. Han fick en 30 år fast lån också, men på grund av hans låga kredit värdering hans räntan var 8,0% i stället för Bills 5,5%. Här är vad Teds lån för samma $ 180.000 lån såg ut:

Teds lånebeloppet var $ 180.000 Hans räntan var 8,0%, gav Ted en månatlig betalning av $ 1320,78 (ca $ 300 mer per månad än Bills) Teds betalningar över 30 år uppgick till $ 475,479.00 Teds betald ränta över löptiden uppgick till $ 295,479.00 Problemet är inte att Ted betalade över $ 295.000 i ränta på sitt lån på $ 180.000. Den verkliga frågan är att Ted betalade $ 108.000 mer i ränta än Bill bara för att hans kredit värdering var lägre!

Teds totala bostadslån ränta = $ 295,479.00 Bills totala ränta bostadslån betalas = $ 187,927.00 Skillnad = $ 107,552.00 Den bistra verkligheten är att Ted kredit värdering kostar honom $ 107,000 … Men det är inte den verkliga tragedin i berättelsen … Den värsta delen är Bill och Ted var bröder och båda hade dåliga krediter samtidigt (år innan man köper sina hem). Den enda skillnaden var Bill vidtog åtgärder för att korrigera sin kredit, medan Ted gjorde inte. Nu, fråga dig själv “Vem fick Teds ‘$ 107.000 i extra räntebetalningar?” SVAR: Banken. Och det är därför bankerna älskar låga kredit poäng. Kunder som Ted är betydligt lönsammare än kunder som sin bror Bill. Allt eftersom en lägre kredit värdering innebär att de måste betala en högre ränta och de flesta människor som Ted ser inte helheten, utan de bara fokusera på …

Den månatliga utbetalningen de har råd.

Banker älskar människor som Ted eftersom de gör miljontals av dem. Kommer du hamna som Ted och kasta bort över $ 100.000 i räntebetalningar på ditt hem? Förhoppningsvis inte … Nu när vi har täckt varför bankerna älskar låga kredit värderingar … låt oss tala om varför kreditbyråer älskar dem lika mycket (om inte mer). “Varför kreditbyråer Kärlek låg kredit värderingar …” Om du frågar 10 amerikaner på gatan … “Hur gör kreditbyråer pengar?” Du kommer oföränderliga få samma svar alla 10 gånger: “Genom att sälja kreditupplysningar naturligtvis!” Även om detta svar är sant, det är inte … hela sanningen. Verkligheten är att kreditbyråer göra merparten av sina pengar på att sälja personlig information, inte kör kreditupplysningar. I exemplet med Bill och Ted man behöver inte vara smart för att inse att Ted är en mer lönsam kund till banken sedan Bill, eftersom Ted måste betala en högre ränta på grund av sin kredit värdering. Detta beror på att Ted är vad som kallas …

“En sub-prime lån” Eftersom sub-prime låntagare är mer lönsamma kunder eftersom de betalar högre räntor, det finns en blomstrande affär för kreditbyråer att sälja bly data till hypotekslångivare. Kom ihåg, Kreditbyråer gör huvuddelen av deras pengar inte genom att sälja kreditupplysningar men genom att sälja personlig information. Och, det enda som är mer lönsamt än att sälja personuppgifter, är när du kan sälja samma personlig information, om och om igen till, flera klienter. Låt oss avsluta med bara ett exempel …

“TRIGGER Leads” För ett tag sedan kreditbyråer kom upp med en extremt lönsam produkt att sälja till inteckning mäklare som kallas “trigger leder.” Det bästa sättet vi vilja förklara en “Trigger Lead” till konsumenterna, är att få dem tro att de arbetar på sin lokala Sheriffskontor svara i telefon. Sedan ringer varje gång någon och ger deras namn, adress och telefonnummer för att göra en polisanmälan om att deras hem bara bröts i … de tar så att information och vända och sälja den som en “Lead” till 20 olika “Företag Home Security” så att de kan kontakta senaste offret om att köpa ett säkerhetssystem för sitt hem. Trots allt, kan du inte hitta ett “Hotter Lead” för ett hem trygghetssystemet än en person vars just haft sitt hem rånad under de senaste 24 timmarna! Triggers Leder princip fungerar på samma sätt förutom att de är sålda till inteckning mäklare. Det fungerar så här: Joe Consumer går till sin lokala bank eller inteckning mäklare för att få pre-kvalificerad för att köpa ett hem. Som ett resultat drar långivaren hans kredit i processen. Kreditupplysningsföretag se att Joe Konsument är shopping för ett lån så att de sedan säljer sitt namn, adress och telefonnummer till andra inteckning mäklare som en “Trigger Lead” inom 24 timmar, så att de kan ringa honom och slå honom en bättre affär. Låter det intressant … Det blir bättre. I vissa fall kan den “Trigger Lead” kommer att säljas 20 gånger på mindre än 24 timmar. Chockad? Var inte … inte förrän du lära dig att “Trigger Leads” kan kosta runt $ 5 varje (eller mer beroende på uppgifter väljer). Så låt oss bryta ner siffrorna riktigt snabbt. Joe konsumenten får sin kredit dras i processen för “pre-kvalificerade” för ett billån. Hans personliga information säljs sedan för $ 5 som en “Trigger Lead” till upp till 20 olika inteckning mäklare inom 24 timmar. Enkelt matematik säger oss att om 20 personer vardera betala $ 5 för Joe kontaktuppgifter som är 100 kr genereras utanför Joes namn! Nu föreställa sig hur många “Joes” genereras varje dag av kreditbyråer? Sälja försäljningstillfällen för lån och krediter erbjudanden kort är big business för kreditbyråer. Hur många andra företag har en databas med över 200 miljoner namn som de kan tjäna pengar på att sälja om och om igen? Nu föreställa som är den mest lönsamma “LEAD” de kan sälja? En person med en hög kredit värdering? Eller en person med en låg kredit värdering? Svaret är uppenbart. Och blir det också uppenbart varför kreditbyråer har automatiserat så mycket av sina processer konsumenttvister utomlands. Det är också anledningen till kreditbyråer har visat något verkligt incitament att minska antalet skadliga fel i rapporter konsumentkrediter anta striktare datahantering. I slutändan “sub-prime låntagare” är mer desperata och mer lönsamma och det är anledningen till varför kreditbyråer älskar din låg kredit värdering.