varför en kredit värdering över 800 är inte värt det

För att få en kredit värdering över 800, måste du vara disciplinerad i dina utgifter och användning av kredit. Det är något som också kommer att ta tid. För att vara på den här nivån av kredit värdering, kommer du att vara en av de få bästa amerikanska konsumenterna. Men är det värt att ha en kredit värdering så hög?

Argumentet är ibland att en kredit värdering över 800 inte behövs. Det är inte riktiga fördelar med att ha en kredit värdering så hög. Konsumenter med dessa höga poäng är bara samlas i en stor grupp av värderingar som sträcker sig från 760 till 850. Alla i denna grupp kommer att få samma ränta. Därför får en högre kredit värdering har ingen riktig ekonomisk belöning.
För det mesta är det sant. Titta på sajter som MyFICO.com hittar diagram som visar bolåneräntor baserat på kredit värdering. Om du har en kredit värdering över 800, kommer du inte få en bättre ränta än någon med en 790. Det kan vara lite av en besvikelse.

Den verkliga belöningen kan vara i form av en känsla av prestation. Du är verkligen en av de bästa konsumenterna i nationen. Det är inte så många personer i toppen och du är en av dem. Även om det finns lite ekonomisk ersättning jämför med en poäng i höga 700 s, kommer du att kunna veta att du gör rätt saker med din kredit.
En annan aspekt att beakta är att få en poäng här högt gör några droppar kommer att fortsätta att hålla dig i den översta gruppen. En person som har en 770 eller 780 och tar en droppe i värdering innebär att de kommer att vara i den lägre gruppen av kredit poäng. Du skyddar dig mot förändringar och du har gett dig själv en buffert. Även när normer för utlåning skärpa som i dag är du skyddad från att inte kvalificera sig för de bästa priserna.

Dessutom har en poäng här högt du kommer att ha potential att ge råd till andra. Individer som försöker förbättra sin kredit poäng kommer att vilja höra din berättelse. De vill ha ditt råd. Du kan säga det till dem. Egentligen kanske du även att kunna sälja den till dem.