Varför kreditkort är en finansiell skuld

“Spara för en regnig dag” är den vanligaste enheten vi hör.

Ingen vet framtiden och en omdömesgill person som allokerar en viss mängd av sin inkomst till sparande. Det finns många sätt att göra detta. Öppna ett separat sparkonto, investera i aktier, betala för försäkring och immunitet är några av de vanligaste metoderna som människor använder för att spara sina pengar.

Det finns dock en hel del människor som föredrar att använda kreditkort regelbundet och för nästan alla transaktioner, nödvändigheter väder eller lyx. De gör detta i den felaktiga tron ??att inte betala för samma i kontanter är en form av sparande.

En av de vanligaste psykologiska hinder som en konsument har när det kommer till sin köpkraft är användningen av pengar. Det är mänsklig tendens att betrakta en produkt för att vara kostsamt när betalning sker kontant. Det har att göra med den fysiska överlämnandet av noterna i förhållande till att framställa produkten.

När vi betalar kontant, tenderar vi att utvärdera värdet av produkten på större allvar. Å andra sidan, betalar med kreditkort har också en psykologisk innebörd. Vi tenderar att se endast den överkomliga och inte så mycket det verkliga värdet av produkten. Den lätthet med vilken vi har råd med nästan vad som helst med hjälp av ett kreditkort minskar drastiskt vår förmåga att göra en logisk bedömning. Vi bryter också ned den totala kostnaden i månatliga avbetalningar och rationalisera köpet. Detta har en flip side dock.

Kreditkort ger konsumenten möjlighet att ge en bättre livsstil, vilket kan vara ännu längre än hans inkomster. Den bryter ner av betalningen i små månatliga avbetalningar ger också köparen en falsk känsla av en utebliven betalning.

Många människor använder kreditkort för att köpa vardagliga livsmedel, betala för medicinska räkningar, avgifter utbildning, dyra semestrar, räkningar och mer. Idén om “kontantlös betalning” är så tilltalande att kreditkort har blivit en livsstil snarare än en anläggning för nödsituationer.

Samtidigt betalar med kort inte eliminerar sanningen att i något skede i kontanter måste överlämnas, är det möjligheten av uppskjuten betalning som är den stora dragningen. Det finns många viktiga faktorer som ett kreditkort användaren måste förstå innan han ens får en.

Kravet på alla kreditkortsföretag är betalning av lägsta saldo. Vanligtvis är detta vad de flesta människor tror att de ska betala och inget mer. Detta medför bara framåt kredit och därmed bidrar till det intresset också.

Detta innebär att konsumenten kan sluta betala ett stort intresse under flera år. Det finns också möjligheten att intresse blir mer än den faktiska kostnaden för produkten. Så i effekt för den så kallade “kontantlös betalning” du betalar mer pengar än du borde.

Vidare finns det inget som hindrar kreditkortsföretag från vandring den effektiva räntan (räntan) på någon punkt i tid särskilt om du betalningsförsummelse. Utöver detta, de förseningsavgifter och andra dolda debiteras kommer bara att öka dina skulder.

Om du behöver investera, måste du ta ett alternativ där dina pengar ge avkastning. Det är en enkel beräkning. Du måste se tillväxt i investeringarna.