Varför kreditkort min inte vara det rätta valet

Om du inte har märkt, är kreditkort ersätter kontanter sakta men säkert. Med nära 2 miljarder stora kort i omlopp och nästan $ 3000 (miljarder) i kreditkort inköp per år, är det lätt att se hur du betalar med kredit kan vara en av de snabbast växande ekonomiska utvecklingen i världen.

Men om du är en av de 173 miljoner amerikaner som regelbundet gör inköp med kreditkort-eller om du funderar på att bli en-kanske du bör tänka på de många nackdelarna med kreditkort användning. Det kan bara ändra dig om betalar med plast …

höga räntor

Oavsett hur du tärningar det, du betalar alltid för mycket när du använder ett kredit. Med genomsnittliga räntor närmar sig 18% och höga priser i låga 30-talet, det bara inte verkar vettigt att göra inköp med kreditkort. I själva verket betalar den genomsnittliga kreditkort användaren hundratals till tusentals dollar i ränta varje år. Under en tid när en sparad krona är en krona tjänade, kanske med hjälp av ett kreditkort är inte en så bra idé.

påföljder

Om du någonsin gjort en sen betalning, gått över dig limit eller studsade en check för att betala din faktura, då är du förmodligen bekant med sanktioner kreditkort. Påföljder allt från räntehöjningar och sänkta gränser för avgifter på upp till $ 40. Med påföljder priserna här höga, är det lätt för konsumenterna att sjunka i skuld. En sen betalning kan utlösa en kurs dröjsmålsränta, sänkt gräns och en styv förseningsavgift allt i ett, som markerar början av potentiella skuldproblem och göra det svårare än någonsin att hålla koll på din ekonomi.

kampanjerbjudanden

De flesta av oss har konfronterats med erbjudanden kreditkort som lovar stora besparingar. Men i verkligheten, de flesta av dessa kampanjer bär en rejäl pris. The Target RedCard, till exempel, lovar 10% i besparingar-men till en ränta på 22,99%. I verkligheten kostar RedCard befordran du mycket mer än om du skulle ha betalat kontant. Best Buy erbjuder noll procent ränta på inköp som görs med deras kreditkort, men om objektet inte betalas i sin helhet i slutet av kampanjperioden du tittar på räntorna så höga som 24,99%. Naturligtvis finns det belöning och rabatten fördelarna med de flesta kreditkort emittenter, men det kostar dig en arm och ett ben i utgifter och räntor avgifter att äntligen tjäna pengar på fördelarna. Många människor har en tendens att spendera mer än de har råd att få en 5% rabatt eller en gratis flygbiljett, och i slutändan är det oftast inte värt det.

överskridanden

Det finns en skillnad mellan att låna och överskridanden. Upplåning med ett kreditkort innebär att du spenderar pengar som du inte riktigt har men du planerar att betala tillbaka. När du spendera med ett kreditkort, betyder det att du lånar pengar är du inte ens säker på om du kan betala tillbaka alls. När du betalar med kreditkort, du ser aldrig, eller “känsla” pengar lämnar dina händer. Och det gör det lätt att förlora reda på hur mycket du spenderar, hur nära din gräns du får, och hur mycket av din skuld kan du tryggt betala. Använda kontanter hjälper till att eliminera denna typ av risk eftersom du har att göra med den faktiska, fysiska pengar. Det är vad du verkligen har att arbeta med och du kommer aldrig att spendera mer än du har eftersom det bara inte kan göras.

riskfyllda kontrakt

Även om du läser det finstilta, är du skyldig att missa minst en viktig detalj i ditt kontrakt. Och det är oftast en klausul som bär potential att kosta dig en massa pengar. Sanningen flesta av dessa kontrakt är laddade med sanktioner och klausuler som är avsedda att dra långivarna. En av de mest skadliga klausulerna är universell standard klausul. Med universell standard klausul, långivare förbehåller sig rätten att sänka din kreditgräns och / eller höja räntan när som helst av någon anledning om de anser dig en potentiell risk. Att vara en potentiell risk kan vara resultatet av en försenad betalning, gå över din gräns eller med för högt för en balans. Det största problemet med denna klausul är att en emittent kan vidta åtgärder mot dig om du gör en sen lön eller går över gränsen med någon, även om du alltid har betalat i god tro med just långivare. Om de ser att du har problem med någon av dina räkningar när som helst, du är som en risk, och de kommer nog spika dig för det.

din kredit profil

De flesta av oss vet hur med kreditkort kan hjälpa till att bygga och upprätthålla god kredit, vilket gör det lätt att få bra låneräntor och andra privilegier. Men nackdelen med krediten är att om du hanterar det oansvarigt som helst, kan resultatet bli förödande. Över 30 miljoner amerikaner per år regelbundet göra sena betalningar, och närmare 20 miljoner människor inte betalar en del av sina räkningar alls. Det är olyckligt att människor i denna situation eftersom förstörda kredit inte bara gör det svårt för dig att få ett lån, men många företag kommer inte förlänga några tjänster till dig alls-allmännyttiga företag, banker och förvaltare, för att nämna några. Förutom lån och service problem, är att ha dålig kredit gör det nu svårare att hitta arbete eftersom arbetsgivarna bläddrar din bakgrund för att se hur ansvaret du är.

så var försiktig …

Med ökningen av kreditkort användning kommer ett ökat antal människor som kämpar med skulder som en följd av höga räntor, straff och enkla överskridanden. Alla dessa svårigheter och risker kan elimineras med hjälp av kontanter eller genom att använda kreditkort ansvarsfullt och endast vid behov.

Om du ska använda kreditkort, se till att du läser dina avtal noggrant, vara uppmärksam på dina ackumulerade räntor skyldigheter, och alltid hålla ett öga på din budget. Om du inte gör det, kan du lära dig precis den hårda vägen om de fallgropar av kreditkort.