Varför måste du veta din kredit historia

Din kredit historia är i grunden en sammanfattning av hela ditt ekonomiska liv fram till denna punkt. Tills du började ta ut kredit, du hade inte en kredit historia alls. När du startar det här, men kan du enkelt skapa en dålig historia för dig med bara några fel flyttar. Det är som ett spel där dåliga drag tar bort fler poäng än bra drag tillägga! Över tiden, dock bör ditt mål vara att bygga en god kredit värdering, vilket görs genom att ha en historia av att vara ekonomiskt ansvarig och använda kredit klokt och väl.

Om du inte vet något om din kredit historia, nu är det dags att börja lära sig. Det finns många anledningar att lära sig mer om din historia av kredit. Här är bara några skäl för att titta på din kredit rapport någon gång snart så att du kan börja lära dig mer om din personliga ekonomiska historia.

För en sak, kan veta din kredit historia hjälper dig att se var du har gjort misstag i det förflutna. Kanske du tog ut för stor för en bil lån någon gång och slutade med mycket höga utbetalningar. Kanske du har en historia av att använda kreditkort dåligt så att du har en hög balans hela tiden. Detta är ett fruktansvärt slag mot din kredit värdering, och det kan hålla dig från att få lån du verkligen behöver i framtiden.

En annan sak som att veta din kredit historia kan göra är att hjälpa dig att ta del av eventuella identitetsstöld. Om du vet var du har varit med din egen kredit, kan du se när andra människor försöker ta ut kredit i ditt namn eller när de redan har gjort det. Ditt bästa försvar mot identitetsstöld är att fånga problemen så fort de uppstår. Det är därför du måste veta vad din kredit historia är och att kontrollera din kredit rapport ofta.

Av dessa två skäl, måste du verkligen veta vad din kredit historia är lik. Att veta var man kommer ifrån kan hjälpa dig ställa in en ny riktning för framtiden. Om du har gjort bra med poäng i det förflutna, kommer du att kunna se vad du ska göra för att fortsätta att göra bra i framtiden. Om du inte har gjort så bra, kommer du att kunna ändra ditt beteende så att du kan skapa en bättre ekonomisk framtid för dig själv.