varför oprioriterade kreditkort för personer med dåliga krediter är tillgängliga

Om kreditkort är bane av konsumenten, och underlåtenhet att återbetala bane av kreditkortsföretag, varför är osäker kreditkort för människor med dålig kredit tillgänglig? Tja, är det faktum att hamna i skuld är inte fel av kortföretaget, och med en mogen och försiktig hållning gentemot utgifter, är ett kreditkort fortfarande en klok investering.

I grund och botten, det finns fördelar med att utfärda kreditkort till dåliga krediter sökande, samtidigt som de får godkännande kreditkort erbjuder en chans för kortinnehavare att friköpa sin kreditvärdighet.

Fortfarande finns det kompromisser att acceptera, inklusive högre räntor och extra avgifter. Dessa gör oprioriterade kreditkort dyrare, men det innebär också att de med dålig kredit värderingar har en möjlighet att förbättra sin ekonomiska framtid.

negativ att överväga

Tyvärr, det finns ett pris att betala för att inte hålla ekonomin i ordning. När kredit historia är inte så bra, kommer långivare nästan alltid ut högre räntor och fastställa lägre kreditlimiter. Så när det gäller att ge oprioriterade kreditkort för människor med dålig kredit kan det finnas föga förvånande att kortutgivare kommer ut höga priser.

Vanligtvis finns det också extra avgifter tillämpas också, så kostnaden för att få godkännande kreditkort när en kredit värdering är mycket låg kan vara ganska hög. Dessa avgifter kan vara uppenbart i tillbakadragandet av 0% APR introduktionserbjudande som vanligtvis används för att locka nya kortinnehavare att använda kortet. Också en årlig kortavgift kommer att gälla, som annars skulle ha fallit, och några av de inköpsförmåner tas också bort.

Den ränta som tas ut kan vara så hög som 20%, vilket är lika mycket som 7% högre än många typiska kortavgifter. Vad detta betyder är att oprioriterade kreditkort kan vara mycket dyrt – åtminstone initialt.

förbetalda alternativet

Det finns vägar runt problemet med höga räntor. När vi söker en osäker kreditkort för personer med dålig kredit finns det strikta kreditgränser tillgängliga, ibland så lågt som $ 1000. Det är bara om tillräckligt för att betala några räkningar varje månad, men på den ljusa sidan innebär det att kostnaderna hålls på ett minimum.

Ett alternativ är att välja förbetalda kreditkort, som är mycket lättare att få godkännande. Det är inte strikt ett osäkert kort, eftersom gränsen är endast ökas genom tillsats av en klumpsumma, vilket förväg betala kostnaden i första hand. Det är mer som att få godkännande på ett betalkort än att få godkännande kreditkort.

För att få grönt ljus för oprioriterade kreditkort, är det nödvändigt att söka vitt och brett på Internet. Det är där bättre villkor kan hittas, eftersom kreditkortet industrin är så konkurrenskraftig. Och kom ihåg, välj inte den första bra affär som dyker upp – tar tid att jämföra.

förbättra termer

Fortfarande höga räntor måste betalas, och avgifter för. Så, vad gott gör oprioriterade kreditkort för människor med dålig kredit egentligen ha? Tja, det ger en möjlighet att återupprätta en stark kreditvärdighet. Om en försiktig inställning appliceras, och kostnaderna är inte höga. Och om betalningar görs i tid, då förseningsavgifter undviks.

Detta betyder i praktiken att få godkännande kreditkort kan leda till kredit inlösen. Vad är mer, det ökar kredit värdering, vilket gör generella låneansökningar mer sannolikt att godtas, och med bättre villkor. I det avseendet blir osäker kreditkort, även de med låga kreditlimiter, och tar en disciplinerad inställning till att använda dem, värt ansträngningen.