varit konkursmässigt hur det kan skada din kredit värdering

En hel del saker kan ha en negativ effekt på en persons kredit värdering. Bland dessa ingår sena kreditkortsbetalningar, obetalda medicinska räkningar eller hyra lägenhet, en riktigt stor skuldbörda, och konkurs. Under de senaste fem åren har fler och fler människor gick i konkurs, antingen på grund av den kvardröjande lågkonjunktur, eller på grund av personliga ekonomiska misstag. Medan ansökan om konkurs kan hjälpa en individ att få en nystart, det har också sin del av långsiktiga negativa effekter, särskilt på deras kredit värdering. Såhär konkurs kan skada din kredit värdering.

Varför konkurs är en tuff sak att hantera

Konkurs ger mer än sömnlösa nätter och dåliga drömmar för den enskilde. Det kan också ha en dyster effekt på deras kredit värdering. När en person som bara ansökt om konkurs gäller för bolån och lån, sätter det en tung rynka i ansiktet på borgenärer och låneinstitut. Försäkringspremier för människor som har upplevt konkurs är också dyrare än för personer som har stabila finansiella poster. En person som har upplevt konkurs kommer också att klassas som en “hög risk” kund, därav förkastandet av hans eller hennes låneansökan. Innan du ansöka om konkurs, kom ihåg att en konkurs är inte en lätt väg ut ur din ekonomiska röran, eftersom det kommer att få allvarliga konsekvenser för din kredit rekord, och kommer också att allvarligt hämma dina affärer med andra människor.

konkurs sänker kredit värderingar

När en person går i konkurs, kommer deras kredit värdering får automatiskt en 200-gradig avdrag, och detta i hög grad påverkar deras chanser att utnyttja för olika lån. Om en person inte har en tillfredsställande kredit värdering innan konkursen, kommer han eller hon har definitivt en tuff tid att återuppbygga sin kredit värdering, och rehabilitera deras finansiella bas inom en rimlig tidsperiod. Men om du är säker på att reparera din ekonomiska bilden, och du är säker på studsade från dina ekonomiska bekymmer, bör konkurs inte vara ett spöke som kommer att hålla spöka dig i många år, så länge du vidta konkreta åtgärder för att ändra dina slösaktiga ekonomiska vanor , och förbättra dina möjligheter lånet återbetalas.

konkurs ofta färgar också din ekonomiska historia

Bortsett från att förstöra din kredit värdering, ofta färgar konkurs även din långsiktiga ekonomiska historia, vilket kommer att göra det tufft för dig att göra större affärer och köp affärer. Utnyttjar ett banklån kan vara lika tufft också, eftersom de flesta långivare kommer att ha andra tankar om att erbjuda sina tjänster till dig, speciellt om de ser din konkurs rekord.

hur att hålla sig flytande trots upplever konkurs

När du vill göra en affär köp, eller om du vill utnyttja ett bostadslån efter en episod av konkurs, här är några användbara tips att följa. Leta efter långivare som fortfarande accepterar kunder som har konkurs poster, eftersom det finns ett antal av dem som är i drift idag. Dessa långivare allmänhet överens att ge dig ett litet lån, förutsatt att de ser till att du kan bygga upp kreditvärdighet inom två eller tre år. Allt du behöver göra är att vänta bara för två år efter din konkurs, så att du kan bygga upp din ekonomiska bas, och förbättra din kredit värdering också.