världen av kreditkort-ett osäkert klimat

Finanskrisen har fört den oundvikliga osäkerheten på kreditkortet marknaden. Med Bank of England släppa basräntan, fanns en förväntad minskning i räntor, om ett antal produkter. Istället, lån företag, och mer nyligen kreditkortsföretag har faktiskt ökat sina räntor, vilket gör det ännu svårare för människor att göra återbetalningar i detta redan instabil ekonomi.

Med detta i åtanke har regeringen varnat formellt kreditkortsföretag att om åtgärder inte vidtas inom de närmaste två veckorna, kommer regeringen att tvingas ingripa. Folk är redan kämpar med att göra återbetalningar och otaliga människor står inför har sina hem återtas. Kortföretag hävdar att med osäkerheten i ekonomin och människor som står inför flera ekonomiska svårigheter, har utlåningen blir mer riskabel, därför varför kreditkortsföretag ökar sina räntor.

Sedan april, av de 163 tillgängliga kreditkortsföretag, har 57 ökat räntorna på åtminstone en av sina tjänster, inklusive priser för inköp, överföra saldon, ränta på kontantuttag och avgifter för att använda kort utomlands. I dessa tider av ekonomisk kris, har Gordon Brown ifrågasatt den moraliska sidan av denna marknad, och kommer att göra ändringar i konstruktioner av verksamheten, om företagen inte slå honom till det.

Är det rimligt att låna pengar till människor som kanske inte har råd återbetalningar i framtiden? Ett kreditkortsföretag har försvarat marknadens hörna, genom att påminna oss om att de människor som är utfärdat kreditkort är föremål för en kreditkontroll och görs mycket tydligt att det finstilta om att äga ett kort. Visst, borde valet vara där för allmänheten, de kan antingen ta höga räntor eller har inget kreditkort. Ett annat argument som kreditkort har använt är att om dessa alternativ inte är tillgängliga, då utlåningen småningom skulle sluta att fungera, och kreditkort är ett bra sätt att bygga bättre kreditbetyg om de används på rätt sätt. De säger långivare bör förvänta priserna att öka, eftersom de förväntar sig att minska när kreditkrisen lugnar ner.