varningstecken på kredit problem

Debiteras du konsekvent förseningsavgifter på alla dina räkningar? Är det svårt att avgöra vilka räkningar att betala varje månad? Spenderar du mer än 20% av din månadsinkomst, netto att betala för dina kreditkort? Har du lånat någonsin pengar för att göra betalningar på befintliga lån? Är dina kreditkort maxade ut det mesta? Har du så många kreditkort som du bara kan betala den månatliga minimum? Har du lagt någonsin upp något viktigt, som att gå till läkaren, eftersom du inte har tillräckligt med pengar?

Om du svarat ja på någon av dessa frågor, är du inte ensam. Du har förmodligen vänner eller familjemedlemmar som har varit i någon av dessa situationer innan. Du kanske känner folk som har kämpat för att hålla sig flytande ekonomiskt hela sitt liv.

Det är lätt att falla i fällan av finansiell instabilitet. Men, även om det kan verka svårt i början, det är inte omöjligt att få dig ur fällan. Om du kan känna igen varningssignaler om kredit problem, kan du göra något åt ??det.

Credit experter på ACCION rekommenderar att du ringer dina långivare och borgenärer när du inser varningen. Låt dem veta att du har ekonomiska svårigheter. Arbeta med dina fordringsägare för att komma på en avbetalningsplan. Men gör inte löften med fordringsägarna som du inte kan hålla. Om du verkligen inte har råd att göra en betalning till nästa månad, berätta sanningen. Tappa inte modet. Det kan ta längre tid än du förutspådde för din ekonomiska krisen att försvinna. Var ihållande med dina fordringsägare.

Etablera en god relation kommer att få dig längre än att köra bort från dina skyldigheter. Detta är mycket viktigt – din framtida finansiell stabilitet står på spel. Betala dig själv först. När du börjar att dra dig ur finanskrisen, kom ihåg att avsätta pengar för besparingar. Detta kommer att ge dig en kudde för finansiella kriser i framtiden.

Gå framåt, agera och andas igen veta att du är på väg till finansiella hälsa!