Vet din kredit rättigheter

Bygga en bra kredit historia är oerhört viktigt. Hur du hanterar din kredit har en stor inverkan på din livsstil, din karriär, ditt sätt att göra affärer med andra, och även på den plats där du bor. Arbetsgivare, långivare pengar, fastighetsägare och företagare kan alla höra din kredit historia för att avgöra om eller inte att göra affärer med dig.

Av denna anledning, måste du lära dig hur kredit ges och varför det avvisas. I USA har den federala regeringen antagit flera viktiga lagar som styr konsumentkrediter – inklusive Fair Inkasso Practices Act och Fair Credit Reporting Act. Var och en av dessa lagar ger konsumenterna vissa rättigheter och skyldigheter i pengar utlåning processen.

Fair Inkasso Practices Act

Fair Inkasso Practices Act ingår som avdelning VIII i Consumer Credit Protection Act. Tyngdpunkten i denna lag är på att garantera etiska metoder i metoden för att samla in skulder från konsumenterna. Lagen uppmuntrar bara, rationell och icke-diskriminerande behandling av konsumenterna genom att förbjuda inkasserare från att ta orättvis, kränkande eller vilseledande åtgärder.

Fair Inkasso Practices Act innehåller följande bestämmelser:

Ett. Skulden samlare får kontakta andra människor, bortsett från gäldenären själv, bara för att ta reda på om var gäldenären.

2. Skulden samlare är inte tillåtet att kontakta gäldenären före 8.00 och efter 9:00 pm lokaltid.

Tre. Skulden samlare är inte tillåtet att skrämma, tryck, eller göra hot om rättsliga åtgärder eller häktning för konsumenten om det inte är vederbörligen planerat, ansåg, eller göras kända för utomstående.

Fair Credit Reporting Act

Fair Credit Reporting Act upprätthåller sekretess, diskretion och sanning av information som används för att skapa rapporter konsumentkrediter. Lagen reglerar distribution, insamling och nyttjande av kreditinformation och ger konsumenterna ett sätt att bestrida felaktiga uppgifter om sina kreditupplysningar. Enligt denna lag har konsumenterna rätt till följande åtgärder:

Ett. Kreditbyråer får tillhandahålla kreditupplysningar endast för dem med lagliga ekonomiska orsaker. Endast enheter såsom försäkringsbolag, arbetsgivare, långivare, leverantörer bostäder, och myndigheter får ta emot en persons kredit rapport som en del av utvärderingen.

2. Konsumenterna måste kunna komma åt sina kreditupplysningar för att säkerställa uppgifternas riktighet. Vid nekad kredit, konsumenter har rätt att veta vilka kreditupplysningsföretag utfärdat rapport till långivaren. På så sätt kommer konsumenterna att kunna kontrollera om det finns några skillnader på rapporten.

Dessa är bara några av de rättigheter som konsumenterna åtnjuter enligt Fair Credit Reporting Act och Fair Debt Practices Collection Act, även om det finns många fler. Det är viktigt att förstå dina rättigheter om du någonsin hamnar i trubbel med hänsyn till din kredit. Men om du inte har studerat amerikanska kredit lagar på djupet, kan du behöva ytterligare hjälp om du känner att du behandlas orättvist. Söker rättslig hjälp från en ansedd kredit rådgivning tjänsten eller en advokat med erfarenhet av konsumentkrediter kan vara det bästa sättet att få din kredit i ordning.