vet dina rättigheter när du använder ett kreditkort

De flesta människor är inte bekväm med att ha kontanter i sina väskor. När de går och handlar, de använder sina kreditkort för att betala för allt som de vill köpa. Kreditkort är på vissa sätt bättre och säkrare att använda än kontanter.

Med tanke på att du har använt ditt kreditkort för ett antal år nu, vet du att du har tillgång till vissa privilegier som dess användare? Om du inte vet något om det, då är det hög tid att du lär dig om dessa rättigheter. Till exempel:

Ett. Om du köper en skadad produkt med ditt kredit och bolaget vägrar att ersätta den med en ny, kan du ha ett alternativ. Du kan antingen vägra att betala för det eller du kan stoppa betalningen på ditt kreditkort och lämna in en tvist.
2. Om du hittar fel på din periodisk konto, kommer lagen att ge dig ett sätt att rätta till dessa.
Tre. Om du förlorat ditt kreditkort eller om det var stulet från dig, är ditt ansvar för olagliga avgifter begränsade förutsatt att du följer lämpliga märkbara åtgärder.

Kommer bolaget att begära extra identifikation?

De flesta kreditkort företag kräver endast att ett företag matchar din signatur på kvittensen med signaturen som presenteras på kortet och se till att kortet fortfarande är giltigt. När en kontorist tvingar dig att skriva din adress och telefonnummer eller kräver att du presenterar ditt körkort, är han eller hon bryter en lag. Om detta händer dig, ansöka om en protest.

Ska du presentera ditt kort när du skriver ner en check?

Skriva kontroller för ditt köp är en av de positiva aspekterna med att använda ett kreditkort. Men, i vissa amerikanska delstater, har bolaget inte rätt att skriva det kreditkortsnummer på din kontroller. Få ditt kortnummer kommer fortfarande inte säkra företagets på något sätt speciellt om du inte logga in ett kreditkort kvitto. Om till exempel din check studsar, är företaget förbjudet att ta ut ditt kort för den studsade check betalning.

Därför, innan du använder kreditkort be om kortföretaget om dina rättigheter att undvika onödig situation mellan dig och alla andra företag.