vikten av kredit värdering skala

Den kredit värdering skala är den skala som din kredit omfattas beroende på din tidigare kredithistorik. Din kredit värdering kan vara dåligt, medelvärde, eller bra beroende, återigen, på din kredit historia. Det är anledningen till att olika människor har olika kredit poäng och få olika räntesatser. Allt detta har att göra med kredit scoring.

Din individuella kredit värdering genereras av en matematisk formel som baseras på din kredit historia information, såsom kreditkortsbetalningar, betalningar lån och sådant. Denna information jämförs med miljontals andra människor och sedan ett nummer kommer upp för att visa sannolikheten för hur du ska betala dina räkningar.

Betyget har du gör förändringar men som du kan gå från bra till i genomsnitt med några sena faktura betalningar. Du kan falla snabbare att du kan höja din kredit värdering om du slutar betala dina räkningar i tid, eller ännu värre sluta betala dem alls.

Kredit värderingar är mycket viktigt eftersom det är svårt att få ett lån, köpa en bil, eller få ett kreditkort utan anständiga kredit. Skaffa någon av dessa saker kretsar kring din kredit värdering och haw dåligt eller bra det är. Ju högre din kredit värdering numret är det mer attraktivt att du ser till långivare. Om du har en hög kredit värdering än vad du kommer att betala mindre ränta än de med en lägre värdering än du.

I en kredit värdering skala siffrorna köra någonstans 300-900. De flesta människor kommer att falla mellan antalet 600-800. Om du har en bra kredit värdering av 720 eller högre som du kommer att få de bästa räntorna, vilket visas genom din kredit historia som du är mindre risk.

Även med ett genomsnitt på 650 du kan fortfarande kvalificera sig för lån men räntorna kommer inte att vara lika gynnsam. Om du har mindre än en 600 än du behöver lite kredit reparation för att försöka få en bättre poäng. Detta kan inte göras snabbt men med tiden din kredit värdering kommer att förbättras om du hålla koll på att betala dina räkningar.