Vilka andra saker kan påverka din kreditvärdighet

Tänk på din kreditvärdighet som en stor tårta, en vacker, stor kaka som har många olika lager för det. Lagren är vad saken här, inte kakan! Din kreditvärdighet är i grunden massor av olika lager, och dessa är vad avgör om och hur mycket kredit du får från företagen. Vissa av dessa skikt kan vara ditt kön, var du bor, och vad ditt postnummer är. Det verkar inte rimligt att fatta beslut baserade på postnummer, men tyvärr kan det räknas för mycket i kredit insatserna.

Du kan vara i en organisation av något slag som kan ge dig ett kreditkort utan att ens göra en sökning på din kredit rapport. De flesta stora företag har sina egna kreditkort, om du är en del av detta företag, så kan du få ett kreditkort utan att ens behöva prova!
Några av de stora kreditkortsföretag kommer faktiskt gå till universitet och erbjuder studenterna ett kreditkort med extra bonus, som gratis biljetter till föreställningar eller sånt! De kreditkortsföretag tar högskoleexamen kommer att tjäna mer pengar än andra. En annan sak som kreditkortsföretag hoppas är att elevernas föräldrar ska betala för skulden! Det är en win-win situation-för kredit företagen åtminstone!