vilken typ av kreditkort är för dig

Kreditkort är ett bekvämt sätt att ersätta kontanter. I ett enda kort, kan du betala alla dina räkningar med ett svep. Det är därför som fler och fler människor väljer för kreditkort istället för att bära omkring på riktiga pengar. Men vad de flesta inte inser att det finns många typer av kreditkort att välja mellan. Varje kort har sitt eget syfte, beroende på vad du har råd. Att välja fel typ av kort kan visa sig vara förödande för din ekonomi, skada din kredit värdering och få dig i skuld. Det är därför det är mycket viktigt att göra forskning och vet dina alternativ innan de bestämmer sig för ett kort. I denna artikel kommer vi att diskutera några av de mest grundläggande typer av kreditkort och deras specifika användningsområden.

Ett. Regelbunden / vanligt kreditkort. Denna typ av kreditkort är mycket vanligt. Nästan alla har en av dessa. Den har en roterande balans, som du kan använda för att göra dina inköp. Efter en viss tid, vanligtvis i slutet av månaden, måste du ge tillbaka åtminstone den minsta betalningen. En kredit gräns är satt för att minska risken för överskridanden. Användaren skuldror räntekostnad, som läggs till den återstående saldo i slutet av varje månad. Underlåtenhet att göra den minsta betalningen kommer att innebära påföljder och böter.

2. Premium Card. Premium kreditkort är precis som vanliga kreditkort, men med några fördelar. Användare av bidraget kort kommer att få belöning punkter, poäng resor, belöningar, och även kontanter promos tillbaka. Detta betyder inte dock att du får nytta av dina inköp. Platinum-och Gold kreditkort har vanligtvis mycket höga avgifter, och kan ibland ha dolda avgifter.

Tre. Förbetalt kreditkort. Om du vill ha bekvämligheten med ett kreditkort, men är rädda för att spendera, är detta kortet för dig. Kreditgränsen är inställd när du sätter in pengar på kontot. Pengarna är då förbrukningsvara. Du behöver inte betala varje månad, eftersom du inte skyldig banken något.

4. Limited Purpose kreditkort. Dessa kort är ungefär som ditt vanliga kort, men du kommer bara att kunna använda det i vissa butiker. Gas kreditkort och kreditkort för specifika varuhus är exempel på begränsade kort ändamål kreditkort.

Fem. Specifika kreditkort. Det finns andra typer av standard och premium kreditkort för dig att välja mellan. Till exempel är student kreditkort som används av studenter eftersom programmet är patenterad för att passa deras behov. Resor kort är också tillgängliga, vilket kommer väl till hands för dem som reser runt en hel del arbete.

Eftersom det finns så många olika typer av kreditkort, skulle det vara bäst att göra en hel del läsning. Tveka inte att ta din tid när du letar efter rätt kort, eftersom det kan betyda skillnaden mellan en bra kredit värdering och fullständig konkurs. Med denna grundläggande kunskap i åtanke, kommer du att kunna lära sig mer om kreditkortet ditt företag erbjuder dig.