vissa kredit värdering myter

Det finns gott om myter kredit värdering om FICO poäng betyg som bara flyter runt och de flesta av dem är bara inaktuell information. Även långivare kan ge dig fel råd, som kan bli lite förvirrande. Men sanningen är att dålig information kan kosta dig pengar oavsett, var du får det.

Din FICO poäng betyg används för de flesta hypotekslån, billån etc. Vilket innebär, måste du veta vad som kommer att skada eller hjälpa din kredit värdering. Så för att göra det klart, här är några av de vanligaste myterna om din kredit värdering.

* Du kan sänka din kredit värdering, genom att kontrollera din kredit rapport.

Du kan kontrollera dina egna kreditupplysning och kredit värdering, eftersom detta räknas som en mjuk utredning och inte gå emot din poäng. Men om någon annan som en långivare eller kreditkortsföretag kontrollerar din kredit rapport, anses detta vara en hård utredning och kommer i allmänhet slå av cirka 5 poäng kredit värdering, vilket är drastisk som varje punkt är viktig.

En typisk kredit värdering rating systemet behandlar flera förfrågningar på en 14-dagarsperiod som bara en förfrågan. Systemet ignorerar alla förfrågningar inom 30 dagar före den dag kredit värdering beräknas. Så om du vill att minimera skadorna från kredit undersökningar, försök att handla om ett lån inom den tidsramen.

* Om du stänger dina gamla konton, kommer det att förbättra din poäng kredit rapport

Det finns tillfällen när även långivare kommer att berätta för dig att avsluta ditt gamla och inaktiva konton som ett sätt för att förbättra din kredit värdering rapport. I de flesta fall kommer att stänga gamla konton faktiskt få motsatt effekt med den nuvarande kredit värdering rating system.

Om du väljer att avbryta gamla konton kreditkort det kan faktiskt sänka din kredit värdering eftersom det gör din kredit historia verkar kortare. Om du vill sänka dina nivåer av tillgängliga krediter, är det bättre att minska eller stänga nya konton istället. Ansöker om nya krediter är mer benägna att sänka din score också.

* Du måste kontrollera mer än bara FICO poäng betyg

Om du någonsin få höra detta från någon, anser att det är en röd flagga. Alla de tre stora byråer kreditupplysningsföretag erbjuder FICO betyg kredit värdering med hjälp av formeln som utvecklats av Fair, Isaac. Även om var och en ger poängen ett annat namn behöver du bara en FICO poäng rating från de tre stora kreditupplysningsföretag byråer.

Med comapny Equifax är FICO poäng betyg kallas Beacon kreditvärdighet. Uppe vid TransUnion, de kallar det Empirica. Upp på Experian, de kallar det Experian / Fair, Isaac Risk modell.

Anledningen till vardera av de tre stora byråer kreditupplysningsföretag kommer att ha tre olika poängen är att de alla delar inte samma uppgifter. När kontrollera din kredit rapport, se bara till att det kommer från de tre stora kredit företagen: Experian, Trans unionen och Equifax.

Undersök din kredit rapporter från alla tre stora kreditupplysningsföretag byråer innan du ansöker om ett stort lån som en inteckning. Försök rätta till alla fel i alla tre rapporter innan du handlar för ett lån eftersom det tar tid att korrigera din kredit värdering.

* Att få någon kredit rådgivning kommer att skada din kredit värdering

Aktuella FICO kredit värdering rating system på plats kommer att ignorera alla hänvisningar till kredit rådgivning som kan vara i din fil. Företaget forskare vid Fair, Isaac, företaget som skapade FICO kreditsystemet scoring rating, fann att människor får kredit rådgivning inte standard på sina skulder något oftare än nästa person.

Tvärtom, kommer eventuella försenade betalningar du har haft med borgenärerna skada din kredit värdering. Genom att använda en form av kredit rådgivning det kan skada din förmåga att få ett lån eftersom du förmodligen har haft problem med att betala dina skulder.

Som vissa långivare kommer att backa undan om du är i kredit rådgivning. Andra kanske ser det annorlunda, men oftast kommer att debitera dig högre räntor än om du hade en perfekt kredit värdering.

Bästa sättet att förbättra din poäng kredit rapport är genom att betala dina räkningar i tid och betala av kreditkort skuld. Kontrollera din kredit rapport regelbundet för eventuella fel och se till att du inte faller för dessa vanliga myter kredit värdering eftersom de blockerar du njuta av en liten ekonomisk frihet.