visste du att du kan få ett kort college kredit

Som namnet antyder ett college kreditkort är helt enkelt ett kreditkort som har utformats särskilt för högskolestudenter och som kanske är mer känd som en student kreditkort. Tanken bakom student kreditkort är att de tillåter eleverna att lära sig allt om kreditkort och uppleva fördelarna med kreditkort tidigt i deras liv. I själva verket är ett college kreditkort en introduktion till en värld av kreditkort och även s studerande kan ha haft erfarenhet av att använda ett extra kort på en förälders kreditkort konto, representerar den första kreditkort som studenten kommer att ha i sin egen höger.

Till alla uppsåt och syfte college kreditkort fungerar på exakt samma sätt som vanliga kreditkort, men det finns några skillnader som du behöver veta om. Dessa skillnader uppstår eftersom kreditkortsföretag tar något av en risk genom att ge kredit till människor som i allmänhet inte har några betalningsanmärkningar och därför måste skydda sig från den ökade risken av skulden på student kreditkort.

Den första viktiga skillnaden är att kreditkortsföretag kräver en förälder eller förmyndare att underteckna studentens ansökan om ett kort, så att målsman är medveten om att den studerande ansöker om en kredit, och kommer också att kräva att målsman stå som garant för kontot. Med andra ord, att om studenten standard på kortet då målsman kommer att vara juridiskt ansvariga göra bra på skulden.

Den andra skillnaden med en student kreditkort är att kreditgränsen är inställd på en lägre nivå än den som syns på vanliga kreditkort och vanligtvis på mellan $ 500 och $ 1000. Denna gräns är också inställd på en rimligt låg nivå, eftersom detta anses vara tillräcklig för att möta behoven hos den stora majoriteten av studenter.

Slutligen, kreditkortsföretag kompensera även sin risk genom att sätta räntorna på college kreditkort (kortets APR) högre än normalt för att försöka stoppa elever från överskridanden på sina kort och för att uppmuntra dem att hålla sina utgifter inom det belopp som de har råd att betala varje månad.

På kredit ytan college kort kanske inte verkar mycket attraktiv för dem av oss som är vana att använda vanliga kreditkort, men i själva verket kan vara ett mycket användbart verktyg för att lära ungdomar att hantera kredit ansvarsfullt och har den extra fördelen av att ge de studerande förmåga att bygga upp en bra kredit rekord, där de kommer att hitta mycket användbara när de lämnar högskolan.

College är en mycket dyr tid för de flesta studenter och det finns mycket få elever som kommer att göra det genom college utan en blandning av föräldrastöd, bidrag och stipendier, federala lån, privatlån och ett deltidsjobb. Det är svårt nog i sig att hantera och alltför många elever har problem att klara detta och sluta upp med att refinansiera sina lån, ofta genom studielån konsolidering. Om vi ??nu lägger till ett kreditkort i ekvationen kan vi bara vara att ge droppen som får bägaren att rinna över för vissa elever.

Huruvida college kreditkort är en riktigt bra idé eller helt enkelt en annan marknadsföringsknep av kreditkortsföretag är något som man måste bedöma själv men, oavsett din uppfattning, de är verkligen något som måste hanteras med båda ögonen öppna.